• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grandiózní
Napište svůj komentář k receptu

Grandiózní

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grandiózní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kuřecí maso prsa 250-300 g
  • Bramborákové těsto
    • 750
      g brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička kmín
    • 150
      g hladká mouka
    • voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Nivová omáčka
    • 100
      g sýr niva 50-100
    • 2
      dl smetana 30%
    • 1
      špetka vegeta
    • 50
      ml mléko
  • Zelný salát
    • 1
      ks zelí čerstvé - krouhané
    • 4
      lžíce kapie
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.
2
Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.
3
Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.
4
Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lentilka | 16. 4. 2012 13:09

    grandiozní co?

  • Mášenka M | 29. 3. 2011 20:51

    Nechybí tu kousek názvu ?

  • martin jirout | 16. 11. 2006 23:35

    to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 08:44

    Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

  • martin jirout | 15. 11. 2006 16:33

    Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:31

    Chudák Martin, už sme jak baby-dohadzovačky :))) Ešteže nie sme vedľa neho, to by sa zbláznil:)))

  • Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 09:01

    Tak ještě zbývá specifikovat to mládí :-). A vítejte do našeho východočeského lobby - taky jsem z té oblasti - kvůli práci taktéž v Praze.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 07:25

    Martine, vy by ste boli ideálny zať, ja by som sa od toho bowlingu ani nehla, zmenila by som ho len za Krkonoše, takže aj vy by ste mali odo mňa pokoj, a vy by ste si s mojou dcérou dokonale rozumeli, z kuchyne by ste si spravili priestor aj na bivakovanie. Ona je to, čomu Francúzi hovoria gurmet.

  • Martin Jiorut | 14. 11. 2006 18:49

    jsem rád že to dělá radost najen mě ale také vám to se to potom píše .....k mému medajlonku ...Jak jsem již zmínil jsem svobodný ,mladý ,pracuji jako vomastek v jednom pražském bowling klubu....mám střední vzdělání ...mám rád dobré jídlo a jako skoro každý Čech také dobre pivo a pěkné ženy asi jako každý chlap...a samozřejmě také psaní receptrů na tyto stránky...dále pocházím z krkonoš ,ale momentálně bydlím v Praze -kvůli práci...kdyby jste chtěli vědět cokoli jiného stačí napsat....Martin Jirout

  • Airan | 11. 11. 2006 15:16

    ELA, to je dobry napad! Marine, mam na krku jednu neprovdanou dceru, sikovnou ale narocnou, co vy na to?

  • ANNA POLÁKOVÁ | 10. 11. 2006 19:28

    kuřecí v bramboráčcích milujeme, dneska jsem zkusila s nivovou omáčkou a zelným salátem podle p.Jirouta. Málem snědli i mě. Super nápad, dávám 1****

  • Pavla | 9. 11. 2006 18:10

    Pane Jirout, tohle jídlo patří k zamilovanym jídlům mého syna, ale udělat k tomu tu omačku to by mě nenapadlo. Takže o víkendu vyzkouším. Až si to budete dělat příště ,dejte si tam místo masa půlku hermelínu nebo kousek nivy zabalené v anglické slanině a k tomu zelný salát s křenem. Taky to nemá chybu.

  • Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:49

    Tedy, Martine, hezky jste začal. Podle stylu odhaduji, že tam bude i nějaké vyšší vzdělání...a taky docela slušný nadhled a humor..to se cení....povíte nám zvědavkám?

  • ELA | 8. 11. 2006 23:31

    Martine, to jste neměl psát, teď se na Vás uspořádá celorepublikový hon :)). Takže bacha na manželu- či zeťuchtivé dámy, hodně štěstí a inspirace!

  • martin jirout | 8. 11. 2006 23:06

    jsem svobodný,takže manželce nevařím a docela mě teda mrzí že jsme vymysleli již něco tzv.známého ale určitě vám děkuji za všechny komentáře ať jsou jakékoli protože to mi udělá vždycky radost a za každou novou radu jsem hrozně rád těším se na vás při dalším receptu....

  • Tereza Jarčušková | 8. 11. 2006 11:45

    Pán Jirout, nič v zlom, ale to mäsko je známy čiernohorský rezeň, aj tu je uvedený, aj keď pod iným názvom.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 11. 2006 10:18

    Zase jste mě dostal, Martine:-))) Už si to tisknu...

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 10:04

    Myslím, že žlučníkář ví co si může dovolit sníst.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 10:03

    Tak možná si Martin promyslí, zda nepřidá nějaký svůj medailonek. Nebo "sívíčko" :-).

  • Di | 8. 11. 2006 09:55

    To musí být opravdu suprové, pouze bych u nivové omáčky dala přednost kořenění barevným pepřem před vegetou. A protože, Martine tuším, že jste mladší až mladé věkové kategorie, varování pro starší ročníky: pro ne zcela dobře fungující žlučník může být tato grandiózní chuťová kombinace smrtelná!! Takže všeho s mírou, jen opatrně ochutnat a raději se pojistit něčím, co rozbouřený orgán zklidní!

  • Berča | 8. 11. 2006 09:51

    Teda pane Jiroute, máte mě dnes na svědomí. Dostala jsem okamžitě na něco dobrého chuť a po ruce mám jen tatranku. Po přečtení vašeho receptu skoro slintám, mám štěstí, že nejsem doma, to bych vyrvala ledničku z pantů. O víkendu určitě vyzkouším. Docela by mě zajímalo (odpusťte tu smělost), jestli jste ženatý a jestli takovéto dobroty vaříte manželce. Mě manžel nevaří - neumí to - béééé. Protože, jestli jste svobodný, ženský se o vás určitě poperou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Syrové Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapie Kmín Kuřecí maso Majoránka Mléko Ocet Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva Vegeta Vejce Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Zapékané masíčko se sýry

Zapékané masíčko se sýry

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

633
Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
58
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající tvarohové…
55
Rýže s kari na smetaně
Rýže s kari na smetaně
44
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
29
Trhaný králík na krupicové kaši
Trhaný králík na…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Grandiózní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact