• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grandiózní
Napište svůj komentář k receptu

Grandiózní

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grandiózní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kuřecí maso prsa 250-300 g
  • Bramborákové těsto
    • 750
      g brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička kmín
    • 150
      g hladká mouka
    • voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Nivová omáčka
    • 100
      g sýr niva 50-100
    • 2
      dl smetana 30%
    • 1
      špetka vegeta
    • 50
      ml mléko
  • Zelný salát
    • 1
      ks zelí čerstvé - krouhané
    • 4
      lžíce kapie
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.
2
Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.
3
Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.
4
Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lentilka | 16. 4. 2012 13:09

    grandiozní co?

  • Mášenka M | 29. 3. 2011 20:51

    Nechybí tu kousek názvu ?

  • martin jirout | 16. 11. 2006 23:35

    to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 08:44

    Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

  • martin jirout | 15. 11. 2006 16:33

    Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:31

    Chudák Martin, už sme jak baby-dohadzovačky :))) Ešteže nie sme vedľa neho, to by sa zbláznil:)))

  • Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 09:01

    Tak ještě zbývá specifikovat to mládí :-). A vítejte do našeho východočeského lobby - taky jsem z té oblasti - kvůli práci taktéž v Praze.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 07:25

    Martine, vy by ste boli ideálny zať, ja by som sa od toho bowlingu ani nehla, zmenila by som ho len za Krkonoše, takže aj vy by ste mali odo mňa pokoj, a vy by ste si s mojou dcérou dokonale rozumeli, z kuchyne by ste si spravili priestor aj na bivakovanie. Ona je to, čomu Francúzi hovoria gurmet.

  • Martin Jiorut | 14. 11. 2006 18:49

    jsem rád že to dělá radost najen mě ale také vám to se to potom píše .....k mému medajlonku ...Jak jsem již zmínil jsem svobodný ,mladý ,pracuji jako vomastek v jednom pražském bowling klubu....mám střední vzdělání ...mám rád dobré jídlo a jako skoro každý Čech také dobre pivo a pěkné ženy asi jako každý chlap...a samozřejmě také psaní receptrů na tyto stránky...dále pocházím z krkonoš ,ale momentálně bydlím v Praze -kvůli práci...kdyby jste chtěli vědět cokoli jiného stačí napsat....Martin Jirout

  • Airan | 11. 11. 2006 15:16

    ELA, to je dobry napad! Marine, mam na krku jednu neprovdanou dceru, sikovnou ale narocnou, co vy na to?

  • ANNA POLÁKOVÁ | 10. 11. 2006 19:28

    kuřecí v bramboráčcích milujeme, dneska jsem zkusila s nivovou omáčkou a zelným salátem podle p.Jirouta. Málem snědli i mě. Super nápad, dávám 1****

  • Pavla | 9. 11. 2006 18:10

    Pane Jirout, tohle jídlo patří k zamilovanym jídlům mého syna, ale udělat k tomu tu omačku to by mě nenapadlo. Takže o víkendu vyzkouším. Až si to budete dělat příště ,dejte si tam místo masa půlku hermelínu nebo kousek nivy zabalené v anglické slanině a k tomu zelný salát s křenem. Taky to nemá chybu.

  • Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:49

    Tedy, Martine, hezky jste začal. Podle stylu odhaduji, že tam bude i nějaké vyšší vzdělání...a taky docela slušný nadhled a humor..to se cení....povíte nám zvědavkám?

  • ELA | 8. 11. 2006 23:31

    Martine, to jste neměl psát, teď se na Vás uspořádá celorepublikový hon :)). Takže bacha na manželu- či zeťuchtivé dámy, hodně štěstí a inspirace!

  • martin jirout | 8. 11. 2006 23:06

    jsem svobodný,takže manželce nevařím a docela mě teda mrzí že jsme vymysleli již něco tzv.známého ale určitě vám děkuji za všechny komentáře ať jsou jakékoli protože to mi udělá vždycky radost a za každou novou radu jsem hrozně rád těším se na vás při dalším receptu....

  • Tereza Jarčušková | 8. 11. 2006 11:45

    Pán Jirout, nič v zlom, ale to mäsko je známy čiernohorský rezeň, aj tu je uvedený, aj keď pod iným názvom.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 11. 2006 10:18

    Zase jste mě dostal, Martine:-))) Už si to tisknu...

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 10:04

    Myslím, že žlučníkář ví co si může dovolit sníst.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 10:03

    Tak možná si Martin promyslí, zda nepřidá nějaký svůj medailonek. Nebo "sívíčko" :-).

  • Di | 8. 11. 2006 09:55

    To musí být opravdu suprové, pouze bych u nivové omáčky dala přednost kořenění barevným pepřem před vegetou. A protože, Martine tuším, že jste mladší až mladé věkové kategorie, varování pro starší ročníky: pro ne zcela dobře fungující žlučník může být tato grandiózní chuťová kombinace smrtelná!! Takže všeho s mírou, jen opatrně ochutnat a raději se pojistit něčím, co rozbouřený orgán zklidní!

  • Berča | 8. 11. 2006 09:51

    Teda pane Jiroute, máte mě dnes na svědomí. Dostala jsem okamžitě na něco dobrého chuť a po ruce mám jen tatranku. Po přečtení vašeho receptu skoro slintám, mám štěstí, že nejsem doma, to bych vyrvala ledničku z pantů. O víkendu určitě vyzkouším. Docela by mě zajímalo (odpusťte tu smělost), jestli jste ženatý a jestli takovéto dobroty vaříte manželce. Mě manžel nevaří - neumí to - béééé. Protože, jestli jste svobodný, ženský se o vás určitě poperou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Syrové Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapie Kmín Kuřecí maso Majoránka Mléko Ocet Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva Vegeta Vejce Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
23
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

Vila krásky Cary Delevingneové: Rok po ničivém požáru? Trosky za 106 milionů!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Grandiózní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact