• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Grandiózní
Napište svůj komentář k receptu

Grandiózní

autor: mika1988
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grandiózní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g kuřecí maso prsa 250-300 g
  • Bramborákové těsto
    • 750
      g brambory
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      lžička kmín
    • 150
      g hladká mouka
    • voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Nivová omáčka
    • 100
      g sýr niva 50-100
    • 2
      dl smetana 30%
    • 1
      špetka vegeta
    • 50
      ml mléko
  • Zelný salát
    • 1
      ks zelí čerstvé - krouhané
    • 4
      lžíce kapie
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.
2
Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.
3
Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.
4
Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lentilka | 16. 4. 2012 13:09

    grandiozní co?

  • Mášenka M | 29. 3. 2011 20:51

    Nechybí tu kousek názvu ?

  • martin jirout | 16. 11. 2006 23:35

    to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 08:44

    Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

  • martin jirout | 15. 11. 2006 16:33

    Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:31

    Chudák Martin, už sme jak baby-dohadzovačky :))) Ešteže nie sme vedľa neho, to by sa zbláznil:)))

  • Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 09:01

    Tak ještě zbývá specifikovat to mládí :-). A vítejte do našeho východočeského lobby - taky jsem z té oblasti - kvůli práci taktéž v Praze.

  • Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 07:25

    Martine, vy by ste boli ideálny zať, ja by som sa od toho bowlingu ani nehla, zmenila by som ho len za Krkonoše, takže aj vy by ste mali odo mňa pokoj, a vy by ste si s mojou dcérou dokonale rozumeli, z kuchyne by ste si spravili priestor aj na bivakovanie. Ona je to, čomu Francúzi hovoria gurmet.

  • Martin Jiorut | 14. 11. 2006 18:49

    jsem rád že to dělá radost najen mě ale také vám to se to potom píše .....k mému medajlonku ...Jak jsem již zmínil jsem svobodný ,mladý ,pracuji jako vomastek v jednom pražském bowling klubu....mám střední vzdělání ...mám rád dobré jídlo a jako skoro každý Čech také dobre pivo a pěkné ženy asi jako každý chlap...a samozřejmě také psaní receptrů na tyto stránky...dále pocházím z krkonoš ,ale momentálně bydlím v Praze -kvůli práci...kdyby jste chtěli vědět cokoli jiného stačí napsat....Martin Jirout

  • Airan | 11. 11. 2006 15:16

    ELA, to je dobry napad! Marine, mam na krku jednu neprovdanou dceru, sikovnou ale narocnou, co vy na to?

  • ANNA POLÁKOVÁ | 10. 11. 2006 19:28

    kuřecí v bramboráčcích milujeme, dneska jsem zkusila s nivovou omáčkou a zelným salátem podle p.Jirouta. Málem snědli i mě. Super nápad, dávám 1****

  • Pavla | 9. 11. 2006 18:10

    Pane Jirout, tohle jídlo patří k zamilovanym jídlům mého syna, ale udělat k tomu tu omačku to by mě nenapadlo. Takže o víkendu vyzkouším. Až si to budete dělat příště ,dejte si tam místo masa půlku hermelínu nebo kousek nivy zabalené v anglické slanině a k tomu zelný salát s křenem. Taky to nemá chybu.

  • Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:49

    Tedy, Martine, hezky jste začal. Podle stylu odhaduji, že tam bude i nějaké vyšší vzdělání...a taky docela slušný nadhled a humor..to se cení....povíte nám zvědavkám?

  • ELA | 8. 11. 2006 23:31

    Martine, to jste neměl psát, teď se na Vás uspořádá celorepublikový hon :)). Takže bacha na manželu- či zeťuchtivé dámy, hodně štěstí a inspirace!

  • martin jirout | 8. 11. 2006 23:06

    jsem svobodný,takže manželce nevařím a docela mě teda mrzí že jsme vymysleli již něco tzv.známého ale určitě vám děkuji za všechny komentáře ať jsou jakékoli protože to mi udělá vždycky radost a za každou novou radu jsem hrozně rád těším se na vás při dalším receptu....

  • Tereza Jarčušková | 8. 11. 2006 11:45

    Pán Jirout, nič v zlom, ale to mäsko je známy čiernohorský rezeň, aj tu je uvedený, aj keď pod iným názvom.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 11. 2006 10:18

    Zase jste mě dostal, Martine:-))) Už si to tisknu...

  • Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 10:04

    Myslím, že žlučníkář ví co si může dovolit sníst.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 10:03

    Tak možná si Martin promyslí, zda nepřidá nějaký svůj medailonek. Nebo "sívíčko" :-).

  • Di | 8. 11. 2006 09:55

    To musí být opravdu suprové, pouze bych u nivové omáčky dala přednost kořenění barevným pepřem před vegetou. A protože, Martine tuším, že jste mladší až mladé věkové kategorie, varování pro starší ročníky: pro ne zcela dobře fungující žlučník může být tato grandiózní chuťová kombinace smrtelná!! Takže všeho s mírou, jen opatrně ochutnat a raději se pojistit něčím, co rozbouřený orgán zklidní!

  • Berča | 8. 11. 2006 09:51

    Teda pane Jiroute, máte mě dnes na svědomí. Dostala jsem okamžitě na něco dobrého chuť a po ruce mám jen tatranku. Po přečtení vašeho receptu skoro slintám, mám štěstí, že nejsem doma, to bych vyrvala ledničku z pantů. O víkendu určitě vyzkouším. Docela by mě zajímalo (odpusťte tu smělost), jestli jste ženatý a jestli takovéto dobroty vaříte manželce. Mě manžel nevaří - neumí to - béééé. Protože, jestli jste svobodný, ženský se o vás určitě poperou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Syrové Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapie Kmín Kuřecí maso Majoránka Mléko Ocet Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva Vegeta Vejce Voda Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

77
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
75
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
62
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
54
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Grandiózní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact