• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 300
      g hladká mouka Polosvětlá
    • 100
      g grahamová mouka
    • 100
      g mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Hladkou mouku lze použít i světlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový chléb II.

Grahamový chléb II.

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 29. 11. 2007 10:52

    Mikinko, hladká mouka je tam kvůli kynutí těsta a vždy musí být aspoň trochu, zkušené pekařky udávají, že její množství lze snížit až na 15 dkg, ale to nemám vyzkoušené. vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Ivulka | 28. 11. 2007 17:52

    Pani Marie Zelinova:J mam domacu pekaren dva tyzdne a peciem kazdy den chlieb a zatial sa mi nestalo,ze by sa nepodaril.Len raz ked som dala dva piect po sebe,ten druhy bol viacej nakysnuty a praskol.Inak recepty hladam tu a skusam aj sama.Zelam vela uspechov pri peceni a experimentovani:)

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:58

    ha, teď jsem si všimnul, že příspěvky jsou schvalované tedy cenzorované, tak cenzore/rko oprav hl.článek " do pekárny v ubedeném pořadí" :))))))))

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:53

    Mě se osvědčuje "půlová" taktika, půl hladké pšeničné a půl grahamky, chléb se nerozpadá ani to není "tousťák" :-)

  • markitka | 13. 11. 2007 18:32

    Milé kuchařky prosím o radu jak tento chléb péct i když nevlastním přístroj PEKÁRNA ? Je možné ingredience smíchat a péct v normální troubě? Děkuji za odpověď.

  • Lenka Zukalová | 6. 11. 2007 16:19

    Moc dobrý , ještě přidávám různá semínka

  • Máří | 24. 10. 2007 11:00

    Mikinko, grahamová mouka se nemele z Grahamu :-))). Grahamová mouka je taky z pšenice, je to celozrnná mouka s vyšším podílem otrub. Myslím, že ji klidně můžete použít, ale pečte raději na program Celozrnný.

  • Mikinka Mikinka | 23. 10. 2007 23:23

    ... a čo keby som dala len múku grahamovú? Prosím poraďte, snažím sa totiž nepoužívať pšeničnú múku, lebo je veľmi nezdravá... ďakujem

  • marie zelinova | 17. 10. 2007 14:58

    O pekárně teprve uvažuji, řeším stále zapeklitý problém. Velikosti pekáren se udávají ve hmotnosti hotového chleba. Jak je velký tento?(V gramech, prosím) - Děkuji :-) Irena

  • Eva | 11. 10. 2007 14:40

    Lenka 5 - grahamovou mouku mají normálně v Delvitě.

  • Eva | 11. 10. 2007 14:38

    Žitnou, špaldovou, pšeničnou celozrnou (tmavou) prodávají snad všechny velké hypermarkety buď v regálech s normální moukou (Billa, Delvita) nebo v koutcích zdravé výživy. Taktéž v každém větším městě existuje prodejna zdravé výživy nebo Biopotravin, i tam se dá koupit. Anebo přes zásilkovou službu z bioobchodů na netu (je jich poměrně dost).

  • Jitka | 10. 9. 2007 13:40

    Báječný a nadýchaný chleba. Je velmi jednoduchý a vždy se povede. Je jeden z mých nejoblíbenějších. Mouku koupíte třeba v Kauflandu pšeničnou i žitnou chlebovou.

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 27. 5. 2007 11:13

    Moc mi chutná, je opravdu jemný, nadýchaný!

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2007 17:48

    To nevadí, Jano, klidně ji použijte. U nás mají žitnou jen Křemežskou celozrnnou a dávám ji běžně :-)

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:15

    Prosím ,u nás mejí všude žitnou mouku,ale není nadepsaná jako chlebová.Musím shánět přímo chlebovou nebo je to jedno?Ď

  • Lenka S | 5. 9. 2006 20:46

    Děkuji za rady, budu shánět dál. Naštěstí je tu spousta skvělých receptů na chleba i bez grahamové mouky. Ten kmínový je taky mňam!

  • Danuše | 4. 9. 2006 19:35

    U nás mají pro změnu grahamovou mouku v Kauflandu. Zpočátku to opravdu chce oběhnout všechno možné. Ale neházejte flintu do obilí - když teď nemáte grahamovou mouku, můžete v podstatě z týchž ingrediencí vyzkoušek recept na kmínový chlebík. Ten je fakt vydařený:-) a neznám nikoho, komu by se nevydařil.

  • jaja 13 | 4. 9. 2006 17:55

    V Brně se dá koupit grahamová mouka v Delvitě a také ve zdravé výživě, jak je to v jiných městech nevím, ale jediné, co asi pomůže je hledat. Když jsem si koupila pekárnu na chleba, obcházela jsem různé obchody a hledala, jaké druhy mouky, semínek a jiných ingrediencí se tam dají koupit. Takže dneska už vím kam mám pro co jít, ale nebylo to vůbec jednoduché.

  • Lenka S | 4. 9. 2006 17:36

    Paní Bednářová, zpomalte! Všechny vaše chleby jsou skvělé, ale nestačím je péct tak rychle, jak je sem přidáváte :). Tento asi nevyzkouším, protože nemůžu nikde sehnat grahamovou mouku. Kde ji, prosím vás, kupujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Ohavečské košíčky

Ohavečské košíčky

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

100
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
48
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
27
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový chléb II.
Grahamový chléb II.
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
Granola
Granola
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact