• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml voda
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 300
      g hladká mouka Polosvětlá
    • 100
      g grahamová mouka
    • 100
      g mouka
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v ubedeném pořadí a zapneme program "Základní". Po upečení chléb vyklopíme z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout. Hladkou mouku lze použít i světlou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový chléb II.

Grahamový chléb II.

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 29. 11. 2007 10:52

    Mikinko, hladká mouka je tam kvůli kynutí těsta a vždy musí být aspoň trochu, zkušené pekařky udávají, že její množství lze snížit až na 15 dkg, ale to nemám vyzkoušené. vyzkoušejte a dejte vědět.

  • Ivulka | 28. 11. 2007 17:52

    Pani Marie Zelinova:J mam domacu pekaren dva tyzdne a peciem kazdy den chlieb a zatial sa mi nestalo,ze by sa nepodaril.Len raz ked som dala dva piect po sebe,ten druhy bol viacej nakysnuty a praskol.Inak recepty hladam tu a skusam aj sama.Zelam vela uspechov pri peceni a experimentovani:)

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:58

    ha, teď jsem si všimnul, že příspěvky jsou schvalované tedy cenzorované, tak cenzore/rko oprav hl.článek " do pekárny v ubedeném pořadí" :))))))))

  • Božen Němec | 25. 11. 2007 14:53

    Mě se osvědčuje "půlová" taktika, půl hladké pšeničné a půl grahamky, chléb se nerozpadá ani to není "tousťák" :-)

  • markitka | 13. 11. 2007 18:32

    Milé kuchařky prosím o radu jak tento chléb péct i když nevlastním přístroj PEKÁRNA ? Je možné ingredience smíchat a péct v normální troubě? Děkuji za odpověď.

  • Lenka Zukalová | 6. 11. 2007 16:19

    Moc dobrý , ještě přidávám různá semínka

  • Máří | 24. 10. 2007 11:00

    Mikinko, grahamová mouka se nemele z Grahamu :-))). Grahamová mouka je taky z pšenice, je to celozrnná mouka s vyšším podílem otrub. Myslím, že ji klidně můžete použít, ale pečte raději na program Celozrnný.

  • Mikinka Mikinka | 23. 10. 2007 23:23

    ... a čo keby som dala len múku grahamovú? Prosím poraďte, snažím sa totiž nepoužívať pšeničnú múku, lebo je veľmi nezdravá... ďakujem

  • marie zelinova | 17. 10. 2007 14:58

    O pekárně teprve uvažuji, řeším stále zapeklitý problém. Velikosti pekáren se udávají ve hmotnosti hotového chleba. Jak je velký tento?(V gramech, prosím) - Děkuji :-) Irena

  • Eva | 11. 10. 2007 14:40

    Lenka 5 - grahamovou mouku mají normálně v Delvitě.

  • Eva | 11. 10. 2007 14:38

    Žitnou, špaldovou, pšeničnou celozrnou (tmavou) prodávají snad všechny velké hypermarkety buď v regálech s normální moukou (Billa, Delvita) nebo v koutcích zdravé výživy. Taktéž v každém větším městě existuje prodejna zdravé výživy nebo Biopotravin, i tam se dá koupit. Anebo přes zásilkovou službu z bioobchodů na netu (je jich poměrně dost).

  • Jitka | 10. 9. 2007 13:40

    Báječný a nadýchaný chleba. Je velmi jednoduchý a vždy se povede. Je jeden z mých nejoblíbenějších. Mouku koupíte třeba v Kauflandu pšeničnou i žitnou chlebovou.

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 27. 5. 2007 11:13

    Moc mi chutná, je opravdu jemný, nadýchaný!

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2007 17:48

    To nevadí, Jano, klidně ji použijte. U nás mají žitnou jen Křemežskou celozrnnou a dávám ji běžně :-)

  • Jana Hrubcová | 29. 3. 2007 15:15

    Prosím ,u nás mejí všude žitnou mouku,ale není nadepsaná jako chlebová.Musím shánět přímo chlebovou nebo je to jedno?Ď

  • Lenka S | 5. 9. 2006 20:46

    Děkuji za rady, budu shánět dál. Naštěstí je tu spousta skvělých receptů na chleba i bez grahamové mouky. Ten kmínový je taky mňam!

  • Danuše | 4. 9. 2006 19:35

    U nás mají pro změnu grahamovou mouku v Kauflandu. Zpočátku to opravdu chce oběhnout všechno možné. Ale neházejte flintu do obilí - když teď nemáte grahamovou mouku, můžete v podstatě z týchž ingrediencí vyzkoušek recept na kmínový chlebík. Ten je fakt vydařený:-) a neznám nikoho, komu by se nevydařil.

  • jaja 13 | 4. 9. 2006 17:55

    V Brně se dá koupit grahamová mouka v Delvitě a také ve zdravé výživě, jak je to v jiných městech nevím, ale jediné, co asi pomůže je hledat. Když jsem si koupila pekárnu na chleba, obcházela jsem různé obchody a hledala, jaké druhy mouky, semínek a jiných ingrediencí se tam dají koupit. Takže dneska už vím kam mám pro co jít, ale nebylo to vůbec jednoduché.

  • Lenka S | 4. 9. 2006 17:36

    Paní Bednářová, zpomalte! Všechny vaše chleby jsou skvělé, ale nestačím je péct tak rychle, jak je sem přidáváte :). Tento asi nevyzkouším, protože nemůžu nikde sehnat grahamovou mouku. Kde ji, prosím vás, kupujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Pečený bůček

Pečený bůček

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

73
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
72
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
69
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
64
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
56
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

Kateřina Sokolová ukázala svou přípravu na karlovarský filmový festival: Fitujeme!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový chléb II.
Grahamový chléb II.
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
Granola
Granola
  • Recepty.cz
  • Grahamový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact