• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
Napište svůj komentář k receptu

Grahamový chléb II.

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grahamový chléb II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 3
      lžička sůl
    • 250
      g pšeničná chlebová mouka Hladká, světlá
    • 250
      g grahamová mouka
    • 1
      lžička droždí Sušené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky střední. Lze přidat i lžičku kmínu. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - výborný celozrnný chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový s klobásou

Grahamový s klobásou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 26. 6. 2013 10:22

    Chleba jsem pekla už 2x, poprvé jsem dala místo části vody podmáslí, podruhé jen vodu a ani jeden chleba se nedrolil. Je výborný ;-)

  • Markéta Valentíková | 27. 12. 2008 13:23

    Výborné! Na radu paní Martiny jsem dala 200ml podmáslí a 100ml vody a chleba je senzační. I přesto, že je grahamový, je jemný a nedrobí se. Manžel pomlaskával :o) Díky za tip, dávám do oblíbených.

  • Martina Marťásek | 5. 3. 2008 18:55

    Markéto , zkuste vodu nahradit podmáslím , chleby jsou pak vláčnější . Pečivo z grahamové mouky je poněkud drobivější , tak snad to pomůže :-))

  • Di | 31. 1. 2008 07:35

    Blanko, já už jsem několikrát pekla Tmavý chléb s ořechy, a to bez pekárny v chlebíčkové formě, vyložené papírem na pečení. Prostě udělejte kvásek, přidejde další suroviny, těsto prohnětejte a vložte do formy. Nechte na teple nakynout a upečte. Ten můj chleba (recept jsem sem vložila již dříve) je použitými ingrediencemi tomuto velmi podobný, jen používám čerstvé kvasnice (se sušenýma to neumím).

  • Blanka Nová | 30. 1. 2008 22:20

    Prosím pokud nemám pekárnu jak mám udělat chleba Babička dělala chléb bez pekárny,umíte to někdo Děkuji.

  • Markéta Valentíková | 12. 1. 2008 15:46

    Chutově je tento chleba vynikající, ale drobí se mi, po nakrájení rozpadá.. Nevíte čím to může být paní Bednářová? Ingredience jsem dala v množství uvedeném v receptu.

  • Danuše Bednářová | 14. 9. 2006 08:42

    Mám pekárničku Vega (=ETA) s jedním hnětačem, 2 velikosti chleba, 12 programů. Kromě chlebů (ať už klasických, toastových, celozrnných, bagetových apod.) a sladkých mazanců umí upéct moučníky z prášku do pečiva, připravit marmeládu nebo samostatně udělat kynuté těsto (houstičky, loupáčky, pizzy atd. lze poté klasicky upéct v troubě). Já na domácí pekárnu dopustit nedám:-)

  • Jana Hamadová | 13. 9. 2006 23:19

    Měla bych jen dotaz na paní Danuši.Jakou má pekárnu a na co vše jde používat.Děkuji JanaH.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Grahamová mouka Jablečný ocet Olivový olej Pšeničná chlebová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Eskymo

Eskymo

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Vosí hnízda
Vosí hnízda
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
23
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gougeres
Gougeres
Grahamové rohlíky
Grahamové rohlíky
Grahamový jemný chléb
Grahamový jemný chléb
Grahamový s klobásou
Grahamový s klobásou
Granáty
Granáty
  • Recepty.cz
  • Grahamový chléb II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact