• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem italský pokrm existuje v řadě variant. Ta z batátového těsta je možná trochu neobvyklá, ale rozhodně stojí za to. O výslednou chuť se postará kadeřávek, ořechy, česnek a samozřejmě parmazán, který pokrmu dodá chuť Itálie.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      hrnek špaldová mouka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • 1
      ks kadeřávek
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.

RADA: Batáty na sladko: zkuste batátové lívance

2
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak vmíchejte vejce a postupně přisypávejte mouku. Těsto má správnou konzistenci, když přestane lepit a bude vláčné.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

3
Na pomoučené ploše z něj vytvarujte válečky, stejnoměrně odkrajujte kousky a zavařte ve vroucí osolené vodě, asi 2–3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
4
Kadeřávek omyjte a osušte, nasekejte nahrubo a spolu s petrželkou, ořechy, česnekem a nahrubo nastrouhaným parmezánem rozmixujte. Postupně přidávejte olej. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Sýr 6x jinak: Dokonalé fondue, italské omáčky i koláče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Gnocchi FOOD
Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý pepř Česnek Kadeřávek Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Petrželka Špaldová mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Minipizzy

Minipizzy

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Sušenky

Sušenky

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
18
Lovošská topinka
Lovošská topinka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Můj dýňový kompot s ananasem
Můj dýňový kompot s…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Morbidní »pohřeb« ve Zrádcích: Kotek udělal chybu! Stačil jediný pohyb

Morbidní »pohřeb« ve Zrádcích: Kotek udělal chybu! Stačil jediný pohyb

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact