• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem italský pokrm existuje v řadě variant. Ta z batátového těsta je možná trochu neobvyklá, ale rozhodně stojí za to. O výslednou chuť se postará kadeřávek, ořechy, česnek a samozřejmě parmazán, který pokrmu dodá chuť Itálie.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      hrnek špaldová mouka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • 1
      ks kadeřávek
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.

RADA: Batáty na sladko: zkuste batátové lívance

2
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak vmíchejte vejce a postupně přisypávejte mouku. Těsto má správnou konzistenci, když přestane lepit a bude vláčné.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

3
Na pomoučené ploše z něj vytvarujte válečky, stejnoměrně odkrajujte kousky a zavařte ve vroucí osolené vodě, asi 2–3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
4
Kadeřávek omyjte a osušte, nasekejte nahrubo a spolu s petrželkou, ořechy, česnekem a nahrubo nastrouhaným parmezánem rozmixujte. Postupně přidávejte olej. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Sýr 6x jinak: Dokonalé fondue, italské omáčky i koláče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Gnocchi FOOD
Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý pepř Česnek Kadeřávek Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Petrželka Špaldová mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

50
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
36
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
33
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
29
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
27
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact