• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Původem italský pokrm existuje v řadě variant. Ta z batátového těsta je možná trochu neobvyklá, ale rozhodně stojí za to. O výslednou chuť se postará kadeřávek, ořechy, česnek a samozřejmě parmazán, který pokrmu dodá chuť Itálie.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks batáty
    • 1
      ks vejce
    • 1,50
      hrnek špaldová mouka
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • 1
      ks kadeřávek
    • 2
      hrst petrželka
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 50
      g parmazán
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.

RADA: Batáty na sladko: zkuste batátové lívance

2
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pak vmíchejte vejce a postupně přisypávejte mouku. Těsto má správnou konzistenci, když přestane lepit a bude vláčné.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka?

3
Na pomoučené ploše z něj vytvarujte válečky, stejnoměrně odkrajujte kousky a zavařte ve vroucí osolené vodě, asi 2–3 minuty. Jakmile vyplavou na povrch, vyjměte je děrovanou naběračkou.
4
Kadeřávek omyjte a osušte, nasekejte nahrubo a spolu s petrželkou, ořechy, česnekem a nahrubo nastrouhaným parmezánem rozmixujte. Postupně přidávejte olej. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Sýr 6x jinak: Dokonalé fondue, italské omáčky i koláče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi

Gnocchi

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Gnocchi FOOD
Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý pepř Česnek Kadeřávek Muškátový oříšek Olivový olej Parmazán Petrželka Špaldová mouka Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

81
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
69
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
49
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
39
Salát do ruky
Salát do ruky
37
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
Golden milk neboli Turmeric latte
Golden milk neboli Turmeric latte
Gothaj v jogurtovém těstíčku
Gothaj v jogurtovém těstíčku
  • Recepty.cz
  • Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact