• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Gnocchi se zelím a mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi se zelím a mletým masem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi se zelím a mletým masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Mletá směs
    • 350
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule velká
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • olej
  • Dušené zelí
    • 1
      ks cibule
    • 500
      g kysané zelí 400 -
    • sůl dle chuti
    • cukr dle chuti
    • olej
  • Gnocchi
    • 300
      g vařené brambory
    • 130
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí. Maso pak ochutíme kořením, nasekaným česnekem, osolíme a smažíme dozlatova. Pokud chceme, můžeme místo pepře a kmínu použít koření na mletá masa nebo do směsi přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu.
2
Dušené zelí: na dozlatova osmaženou cibuli nasypeme okapané zelí (neproplachovat!), které jemně osolíme, mírně osladíme a pod poklicí krátce podusíme (cca 5-10 minut). Podlévat není většinou nutné, oslazením zelí pustí vlastní šťávu.
3
Gnocchi: Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory nastrouháme nebo dobře rozšťoucháme v míse, je-li třeba, dosolíme, přidáme vejce a mouku dle potřeby. Pokud máme brambory málo moučnaté, doporučuji přidat trošku solamylu (bramborový škrob), aby se noky nerozvářely. Nejlepší jsou brambory pozdní. Ze směsi si vyválíme na pomoučněném stole (místo mouky lze použít solamyl) válečky silné cca 1,5 cm, které nakrájíme na stejně velké dílky, které ihned házíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně odlepíme od dna a po vyplavání je necháme krátce povařit. Doba vaření záleží na velikosti noků, někdy stačí je půl minuty, jindy třeba dvě. Nejlépe bude, když jeden vyndáme, rozkrojíme a ochutnáme.
4
Hotové scezené gnocchi nebo noky scedíme a ve větším hrnci promícháme s hotovou mletou směsí, dušeným zelím a můžeme podávat.
5
Zelí můžeme podávat i čerstvé kysané, ale to dáme na talíř vedle gnocchi smíchaných s mletou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Zapečená rýže s mletým masem a zelím

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

Gnocchi s kuřecím masem a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Karbanátky Zelenina
Mleté Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Drcený kmín Hrubá mouka Kysané zelí Mleté maso Olej Pepř mletý Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
27
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
26
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Gnocchi se sýrovou omáčkou
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se špenátovou omáčkou
Gnocchi se žampiony
Gnocchi se žampiony
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím masem
Gnochi s česnekem, špenátem a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Gnocchi se zelím a mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact