Klasická česká těžká sr..ka. Je to hutný jak nevím co, u špenátu ani není poznat, že to byl kdysi špenát a nivě a podravce nemluvě. Podravku samozřejmě vůbec a když už zrající sýr podobného typu, tak třeba gorgonzolu. Pak nemáme být národ gurmánských analfabetů. Proberte se lidi nebo za chvíli budeme jíst jak britové.
Recept vybral přítel, a i když jsem se ze začátku tvářila nevěřícně a nedokázala si představit chuť nivy a špenátu dohromady, tak po uvaření musím zhodnotit jídlo jako výborné. Moc jsme si pochutnali. Díky za tip, určitě ho zařazujeme do jídelníčku :-)
Eleni
|25. 10. 2011 12:10
Jednoduché a opravdu dobré. Měla jsem kvalitní suroviny, takže krom česneku a trošky čerstvě mleté soli s pepřem jsem prakticky nemusela dochucovat. Supr
Zkoušela jsem, byť jsem si nebyla jistá jak k sobě bude pasovat špenát a niva. No, a bylo to skvělý! Určitě ho ještě uvařím! Dávám za 1.
Zita Matejkova
|12. 6. 2007 23:11
Dělám maso a špenát odděleně,pak to vše dám do vetší zapékací mísy nakrájený hermelín na plátky/lze využít všechny druhy sýrů/,promíchám a několik minut zapeču,je to chuťově o moc lepší.Gnocchi kupuji italské chlazené"PAF"ty jsou to nejlepší co jsem z nabídky ochutnala.500g cena 59 Kč,dražší ale za 2minuty hotové a vynikající
Anonym
|12. 6. 2007 14:20
Omáčka se dá použít na těstoviny.
Pavla
|9. 11. 2006 17:44
Di, bramborové noky, které zde popisujete jsou něco jiného než gnocchi. Mamka je taky dělavala. Gnocchi mají být jemnější a nadýchanejší. Paní Kábrtová podívejte se na internetové stránky časopisu Apetit, nedávno tam na ně vyšel recept. Přiznám se, že mi to připadalo poměrně pracné a tak si je raději kupuju hotové.
Blanka
|31. 10. 2006 19:36
Měli jsme dnes k večeři a musím pochválit. Všichni pomlaskávali. Gnocchi jsem připravila podle receptu, který jsem našla kategorii "přílohy". Dávám za 1 !!!
Peťa
|20. 8. 2006 16:54
Tento recept jsem vyzkoušela před půl rokem a nyní ho celá rodina vyžaduje co nejčastěji.Opravdu všem moc chutná.Jen obměňuji sýry.Výborné!!!!
Barbora Polakova
|22. 5. 2006 21:31
Dnes sme mali na obed, ale bez kuracieieho masa.Velmi dobre, kto ma rad spenat urcite si pochutna.
Di
|23. 2. 2006 11:20
Lidko, já v tom až zas takový rozdíl nevidím. V jednom zdejším receptu je totéž, co dávám do bramborových knedlíků (na množství brambor třetina mouky), jen jde o mouku hladkou (ne polohrobou nebo krupici). V tom druhém je mouka polohrubá , ale je jí ještě o polovinu méně. U nás se bramborové "noky" dělaly v rodině odjakživa. Míchaly se do kysaného zelí a podávali v pečeným vepřovým nebo husou či kachnou. Po italsku s omáčkou jsem je zatím ještě nezkoušela, koupila jsem hotové.
Lidka Kábrtová
|20. 2. 2006 18:10
Di, bramborové knedlíky umím :-)). Jenže gnocchi nejsou bramborové knedlíky...brambory v nich jsou, ale v jiném poměru, prostě nesmějí chutnat jako bramborové knedlíky...to je ten problém. Já je fixluju tak, že do br. knedlíků v prášku přidám tak třetinu na objem polohrubé mouky....je to fdocela dobré, ale ráda bych se propracovala k originálu.
Di
|20. 2. 2006 13:10
Lidko, určitě umíte bramborové knedlíky. Z těsta vyválejte dlouhé pruhy (neví, jak jinak to nazvat, jako když děláte vánočku), typak příčně rozkrájejte na malé kousky a uvařte. Halušky se, pokud vím, dělají ze syrových brambor.
Lidka Kábrtová
|19. 2. 2006 18:07
Jane, neporadil byste mi, co s výrobou gnocchi? Ráda bych přišla, jak na to... Díky moc.