Do jednoho hrnce si připravíme vodu na vaření gnocchi kterou osolíme. Do druhého hrnce si dáme rozpustit máslo, na kterém zpěníme cibulku, nakrájenou na měsíčky, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso a na plátky nakrájené čerstvé žampiony. Po třech minutách, přidáme na kostky nakrájenou nivu a zalijeme smetanou, osolíme a opepříme (pozor se solí nejdříve ochutnejte, protože niva je sama o sobě dost slaná) necháme projít varem. Pokavaď by se stalo, že omáčka by byla řídká tak si na pánvičce nechte rozpustit tak cca. 10 g másla zaprašte 2 lžícemi hladké mouky (tj. jíška) a přidejte do omáčky. Ve vroucí vodě uvařte gnocchi po dobu asi 4 minut, zpravidla když vyplavou tak jsou hotové, hotové gnocchi scedíme a servírujeme zalité omáčkou.