Špek pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrůlku. Jakmile špek zesklovatí, přidáme k němu najemno nakrájenou cibulku a rovněž mícháme do zesklovatění. Poté přidáme na jemno nakrájené uzené maso a smažíme dokud se maso mírně neopeče a cibule a špek nezezlátnou. Poté k tomu přidáme pokrájené sterilované zelí i s nálevem, kmín, pepř a sůl, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka.
2
Až bude zelí „skoro“ měkké, připravíme si vedle do hrnce studenou vodu. Mírně ji osolíme a počkáme až bude vroucí a přidáme gnocchi. Až gnocchi vyplavou na povrch, je hotovo...Gnocchi scedíme, vyklopíme do zapékací mísy, do nich dáme připravené zelí a důkladně zamícháme. Posypeme strouhaným sýrem a zhruba 15 minut zapékáme v předem vyhřáté troubě.