Gnocchi dáme vařit dle návodu (až vyplavou na hladinu, jsou hotové). Rozehřejeme olivový olej na větší pánvičče, přidáme cibuli a zesklovatíme. Poté přidáme utřený česnek a zamícháme. Když už je vše hezky propečené přidáme kuřecí maso, které jsme si předtím pokrájeli na nudličky a v misce smíchali s kari kořením.
2
Opékáme na pánvičče do zlatova a dle chuti přidáme oregáno nebo podobné koření. Pak přisypeme na pánvičku uvařené gnocchi a promícháme. Přidáme sýr a opět důkladně promícháme. Teď můžeme zalít vše smetanou. Mícháme dokud se smetana nezahustí a nevytvoří na gnocchách omáčku. Nyní můžeme přidat opět koření dle libosti (já přidávám jedno koření v bujonové kostce- bazalka a oregáno). A úplně ke konci přisypeme nakrájená rajčata, aby si zachovala ještě čerstvou chuť a přidáme čerstvou bazalku.
3
Podáváme pokud možno ihned a zdobíme lístkem bazalky. Podobných receptů je tu dost, ale z nich jsem kdysi udělala výtah a od té doby mám tento vlastní recept, který neměním a moc nám chutná.
Výborné! Staly se jedním z oblíbených jídel u nás doma :-)
denis
|10. 3. 2013 19:14
Moc dobré, super recept! Není ani potřeba moc ingrediencí, kromě gnocchi mám většinou vše běžně skladem :-P Uvařila jsem to, jen se po tom zaprášilo a za 14 dní jsem to vařila zas, protože jsem na tu chut musela v kuse myslet a už se to nedalo vydržet :-D
LoBo23
|8. 2. 2013 16:25
Nedal jsem tam sice ty rajčata nakonec...Ale i tak to bylo moc dobrý
to by italové koukali jak se u nás dělaj gnocchi po indicku :-D
MichaelaSi
|19. 1. 2013 19:47
Tak jsme dojedli, děkuji za skvělý recept, chutnalo a přidávám si do mých zápisků ) <3
bublina
|15. 7. 2012 20:01
Chválím recept, ted jsme dojedli, a bylo to výborný.
Zlata
|12. 7. 2012 15:36
1 kg brambor,300 gr hl. mouka, sul,1 vejce.Brambory uvarime ve slupce,vychladle nastrouhame ,pridame mouku,sul,vejce a vypracujeme testo.Nakrajime na male gnocchi a dame do osolene varici vody,uvarene vyplavou na povrch.Hmotnost je asi na 4 porce
pAJa
|20. 4. 2012 11:00
a koupíte je ve všech supermarketech u knedlíků 8-)
Ďoubal
|19. 3. 2012 19:45
Jak se teda vyrábí ty ňoky, když jde o recepis na ně? :-(
Klára
|10. 12. 2011 14:44
Děkuju za inspiraci. Jednoduché, rychlé a móóc dobré!! :-)
penny chicko
|9. 9. 2011 19:57
musim pochválit !! naprosto užasný a velmi jednoduchý recept děkuji Vám za něj a dávám za 1
Hana Krupková
|22. 1. 2009 21:53
Uděluji velikou jedničku s pochvalou. Jídlo bylo jednoduché (i díky dobrému popisu postupu), rychlé, málo špinavého nádobí a moooc nám chutnalo! Určitě uděláme znovu. Díky za dobrý typ na večeři.
Lenka Dědková
|24. 11. 2008 22:22
někde lze zde myslím nalézt recept na domácí gnocchi. Dělají se z brambor a patří např. do italské kuchyně. Měli by je mít v každé správné pizzerii
Zita Matejkova
|5. 10. 2008 19:29
Kláro, gnocchi jsou ty malé mazlavé bramdorové noky .