Dobu vareni dat na minimum, po vyplavani vyndat! Nebo taky pridat mouku, zalwzi to taky na bramborach. Hystrie nepomuze.
S promnutí ,ale je to naprostá píčovina !!!
Netlačím jen zlehka je nastrouhám na struhadle.
co takhle je nastrouhat?????????????
Jak to mám prosím udělat, když nemám nic na prolisování těch brambor? Děkuju :)
Nejlepší jsou gnocchi v nivové omáčce..to je mňamka :-) :-)
Jsou dobré , ale příště dám více mouky, protože se mi okamžitě rozvařili. Jinak děkuji za tip a dávám 2
První várka se mi rozvařila. Druhá už byla lepší, protože jsem přidala mouku. Takže dávám 2. Vlaďka
je to strašně hnusný málem jsem se poblinkala :-D :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Tak tohle přesně hledám - to musím vyzkoušet!!!! A koukám, že to je na webu už pěkně dlouho - no, někdy je člověk slepý....
Dělám i bez ementálu a muškátu-to se u všech jídel nehodí.Máme je rádi,jsou to takové jednohubky :-))na vidličku.
Ludku, ve Vidni delaji z dyni mnoho jidel a ackoliv nemam zadny "autenticky" ja delam dynovou omacku tak, ze nakrajenou dyni dam na zpenenenou cibulku, osmahnu, dam sul a pepr a trochu podliju a dusim. Kdyz je dyne mekka rozmixuji. Dochutim soli a peprem, pridam zakysanou smetanu a trochu cerstveho utreneho cesneku. Nekdy pridavam do omacky taky v troube oprazene a na drobno rozsekane orechy.
Blazenko, z teplych brambor je testo lehci.
A co se, prosím, stane, když je budu dělat z vychladlých brambor?
Tak uz mas omacku v novych receptech. Ja osobne bych asi udelala polivku, ktera je dost husta sama o sobe a trosku dohustila (v trosce vody rozmichat trochu maizeny). Je-li zajem o polivku muzu taky napsat.
gnocchi jsou mňam mňam, ale měl jsem jednou ve Vídni naprosto dokonalý s dýňovou omáčkou, neznáte někdo nějaký recept? díky za info
Mňam, mňam. Se špenátovou omáčkou s kuřecím masem vynikající.
Jirko, mouka je v repeptu....
Skvele, s listovym spenatem a kurecim masem. Jednicka podtrzena!
lahůdka jahůdka
Jinak bez sýra a muškátu jsou to klasické staročeské/staromoravské klouzáky/špalíčky. Dělala jsem moje babička z ČM Vysočiny, obvykle jako přílohu k pečenému masu nebo kachně, a zelí.
Díky diskuzním příspěvkům jsme gnocchi objevili,je to velmi chutná příloha.
Jsem rády, že jsem je našla. miluji je s omáčkou ze špenátu, smetany, česneku a kuř. masa.
Opraveno.
Zas ten drobný problém: na co tam máte tu mouku, když ji do toho nepoužijete?