• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory sypké
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 70
      g ementál
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2
Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
3
Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 3. 3. 2016 15:06

    Dobu vareni dat na minimum, po vyplavani vyndat! Nebo taky pridat mouku, zalwzi to taky na bramborach. Hystrie nepomuze.

  • Ondra | 25. 2. 2015 17:04

    S promnutí ,ale je to naprostá píčovina !!!

  • lilyrose | 25. 10. 2014 14:50

    Těsto chutné, ale naprosto nepoužitelné, okamžitě se rozvařilo

  • marcela | 24. 1. 2014 23:38

    Netlačím jen zlehka je nastrouhám na struhadle.

  • Věra | 17. 1. 2014 19:47

    co takhle je nastrouhat?????????????

  • Lenka | 10. 1. 2014 11:28

    Jak to mám prosím udělat, když nemám nic na prolisování těch brambor? Děkuju :)

  • Karolína | 7. 12. 2012 18:24

    Nejlepší jsou gnocchi v nivové omáčce..to je mňamka :-) :-)

  • JEDNODUŠE | 2. 12. 2012 14:11

    Jsou dobré , ale příště dám více mouky, protože se mi okamžitě rozvařili. Jinak děkuji za tip a dávám 2

  • Bella44 | 5. 11. 2012 19:36

    První várka se mi rozvařila. Druhá už byla lepší, protože jsem přidala mouku. Takže dávám 2. Vlaďka

  • brzdka | 15. 5. 2011 19:43

    mňam, znám od babi jak dělá takto šišky s mákem.

  • katka | 27. 2. 2011 19:10

    je to strašně hnusný málem jsem se poblinkala :-D :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • Simča S.
    Simča S. | 18. 10. 2010 12:44

    Tak tohle přesně hledám - to musím vyzkoušet!!!! A koukám, že to je na webu už pěkně dlouho - no, někdy je člověk slepý....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 11:38

    Dělám i bez ementálu a muškátu-to se u všech jídel nehodí.Máme je rádi,jsou to takové jednohubky :-))na vidličku.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:09

    Ludku, ve Vidni delaji z dyni mnoho jidel a ackoliv nemam zadny "autenticky" ja delam dynovou omacku tak, ze nakrajenou dyni dam na zpenenenou cibulku, osmahnu, dam sul a pepr a trochu podliju a dusim. Kdyz je dyne mekka rozmixuji. Dochutim soli a peprem, pridam zakysanou smetanu a trochu cerstveho utreneho cesneku. Nekdy pridavam do omacky taky v troube oprazene a na drobno rozsekane orechy.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:02

    Blazenko, z teplych brambor je testo lehci.

  • Blažena Halušková | 10. 2. 2009 16:46

    A co se, prosím, stane, když je budu dělat z vychladlých brambor?

  • possum * | 21. 3. 2007 15:27

    Tak uz mas omacku v novych receptech. Ja osobne bych asi udelala polivku, ktera je dost husta sama o sobe a trosku dohustila (v trosce vody rozmichat trochu maizeny). Je-li zajem o polivku muzu taky napsat.

  • Ludek Smetana | 21. 3. 2007 11:52

    gnocchi jsou mňam mňam, ale měl jsem jednou ve Vídni naprosto dokonalý s dýňovou omáčkou, neznáte někdo nějaký recept? díky za info

  • Blanka | 31. 10. 2006 19:39

    Mňam, mňam. Se špenátovou omáčkou s kuřecím masem vynikající.

  • Renata | 2. 5. 2006 14:23

    Jirko, mouka je v repeptu....

  • Drahuše | 22. 2. 2006 13:54

    Skvele, s listovym spenatem a kurecim masem. Jednicka podtrzena!

  • Barbora Skalová | 26. 4. 2005 13:53

    lahůdka jahůdka

  • Lenka | 23. 4. 2005 23:48

    Jinak bez sýra a muškátu jsou to klasické staročeské/staromoravské klouzáky/špalíčky. Dělala jsem moje babička z ČM Vysočiny, obvykle jako přílohu k pečenému masu nebo kachně, a zelí.

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:17

    Díky diskuzním příspěvkům jsme gnocchi objevili,je to velmi chutná příloha.

  • marcela hanušová | 16. 3. 2005 09:00

    Jsem rády, že jsem je našla. miluji je s omáčkou ze špenátu, smetany, česneku a kuř. masa.

  • Kuchařka on-line | 7. 12. 2004 08:11

    Opraveno.

  • Jirka Plaček | 6. 12. 2004 20:21

    Zas ten drobný problém: na co tam máte tu mouku, když ji do toho nepoužijete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Gnocchi
Přílohy Brambory Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Ementál Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

181
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
115
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
60
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
39
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact