• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
Napište svůj komentář k receptu

Gnocchi

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 21
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g brambory sypké
    • 2
      ks žloutek
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 70
      g ementál
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Scedíme, ihned oloupeme a prolisujeme. Přidáme žloutky, mouku, sýr a prohněteme.Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
2
Uvedeme do varu vodu se špetkou soli. Dvěma lžičkami (pokaždé je ponoříme do horké vody) tvarujeme z těsta malé noky, vkládáme je vroucí vody a 5 minut vaříme. Hotové vyplavou na hladinu.
3
Uvařené noky vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme je do nahřáté mísy a polijeme rozpuštěným, mírně zrůžovělým máslem. Výborná příloha k různým druhům pečeného masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 3. 3. 2016 15:06

    Dobu vareni dat na minimum, po vyplavani vyndat! Nebo taky pridat mouku, zalwzi to taky na bramborach. Hystrie nepomuze.

  • Ondra | 25. 2. 2015 17:04

    S promnutí ,ale je to naprostá píčovina !!!

  • lilyrose | 25. 10. 2014 14:50

    Těsto chutné, ale naprosto nepoužitelné, okamžitě se rozvařilo

  • marcela | 24. 1. 2014 23:38

    Netlačím jen zlehka je nastrouhám na struhadle.

  • Věra | 17. 1. 2014 19:47

    co takhle je nastrouhat?????????????

  • Lenka | 10. 1. 2014 11:28

    Jak to mám prosím udělat, když nemám nic na prolisování těch brambor? Děkuju :)

  • Karolína | 7. 12. 2012 18:24

    Nejlepší jsou gnocchi v nivové omáčce..to je mňamka :-) :-)

  • JEDNODUŠE | 2. 12. 2012 14:11

    Jsou dobré , ale příště dám více mouky, protože se mi okamžitě rozvařili. Jinak děkuji za tip a dávám 2

  • Bella44 | 5. 11. 2012 19:36

    První várka se mi rozvařila. Druhá už byla lepší, protože jsem přidala mouku. Takže dávám 2. Vlaďka

  • brzdka | 15. 5. 2011 19:43

    mňam, znám od babi jak dělá takto šišky s mákem.

  • katka | 27. 2. 2011 19:10

    je to strašně hnusný málem jsem se poblinkala :-D :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • Simča S.
    Simča S. | 18. 10. 2010 12:44

    Tak tohle přesně hledám - to musím vyzkoušet!!!! A koukám, že to je na webu už pěkně dlouho - no, někdy je člověk slepý....

  • recepty73
    recepty73 | 18. 10. 2010 11:38

    Dělám i bez ementálu a muškátu-to se u všech jídel nehodí.Máme je rádi,jsou to takové jednohubky :-))na vidličku.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:09

    Ludku, ve Vidni delaji z dyni mnoho jidel a ackoliv nemam zadny "autenticky" ja delam dynovou omacku tak, ze nakrajenou dyni dam na zpenenenou cibulku, osmahnu, dam sul a pepr a trochu podliju a dusim. Kdyz je dyne mekka rozmixuji. Dochutim soli a peprem, pridam zakysanou smetanu a trochu cerstveho utreneho cesneku. Nekdy pridavam do omacky taky v troube oprazene a na drobno rozsekane orechy.

  • Apina Hrbek | 10. 2. 2009 20:02

    Blazenko, z teplych brambor je testo lehci.

  • Blažena Halušková | 10. 2. 2009 16:46

    A co se, prosím, stane, když je budu dělat z vychladlých brambor?

  • possum * | 21. 3. 2007 15:27

    Tak uz mas omacku v novych receptech. Ja osobne bych asi udelala polivku, ktera je dost husta sama o sobe a trosku dohustila (v trosce vody rozmichat trochu maizeny). Je-li zajem o polivku muzu taky napsat.

  • Ludek Smetana | 21. 3. 2007 11:52

    gnocchi jsou mňam mňam, ale měl jsem jednou ve Vídni naprosto dokonalý s dýňovou omáčkou, neznáte někdo nějaký recept? díky za info

  • Blanka | 31. 10. 2006 19:39

    Mňam, mňam. Se špenátovou omáčkou s kuřecím masem vynikající.

  • Renata | 2. 5. 2006 14:23

    Jirko, mouka je v repeptu....

  • Drahuše | 22. 2. 2006 13:54

    Skvele, s listovym spenatem a kurecim masem. Jednicka podtrzena!

  • Barbora Skalová | 26. 4. 2005 13:53

    lahůdka jahůdka

  • Lenka | 23. 4. 2005 23:48

    Jinak bez sýra a muškátu jsou to klasické staročeské/staromoravské klouzáky/špalíčky. Dělala jsem moje babička z ČM Vysočiny, obvykle jako přílohu k pečenému masu nebo kachně, a zelí.

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:17

    Díky diskuzním příspěvkům jsme gnocchi objevili,je to velmi chutná příloha.

  • marcela hanušová | 16. 3. 2005 09:00

    Jsem rády, že jsem je našla. miluji je s omáčkou ze špenátu, smetany, česneku a kuř. masa.

  • Kuchařka on-line | 7. 12. 2004 08:11

    Opraveno.

  • Jirka Plaček | 6. 12. 2004 20:21

    Zas ten drobný problém: na co tam máte tu mouku, když ji do toho nepoužijete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Gnocchi
Přílohy Brambory Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Ementál Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Mojito

Mojito

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

73
Havajská řepa
Havajská řepa
32
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
Gnocchi jako halušky
Gnocchi jako halušky
  • Recepty.cz
  • Gnocchi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact