• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
Napište svůj komentář k receptu

Glazovaný vepřový bok

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřový bok naložený v marinádě plné voňavého koření vám zaručí vynikající gurmánksý zážitek. Nebude chybět ani originální příloha v podobě pyré z jedlých slunečnicových hlíz topinambur. Hlíva ústřičná a plátky jablek ozdobí talíř a zároveň přispějí k dokonalé finální chuti.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks hlíva ústřičná
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce máslo
  • Marináda
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 300
      ml sojová omáčka
    • 200
      g omáčka hoisin
    • 100
      ml rybí omáčka
    • 500
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce koření pěti vůní
    • 50
      g zázvor
    • 1
      lžíce med
  • Pyré
    • 1
      kg topinambur
    • 1
      ks citron
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
    • sůl
    • 300
      ml smetana
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte do marinády. Marinujte minimálně 24 hodin, maso musí být zcela ponořené.

RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

2
Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc.

RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D.

3
Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťávu s výpekem z masa přeceďte do rendlíku a svařte na 2/3 objemu. Vychladlé maso nakrájejte na kostky 5x5 cm, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zredukovanou šťávou a pod grilem dopékejte dozlatova. Topinambury oloupejte, pokrájejte na malé kostičky a dejte do vody s citronem, aby nezčernaly. Uvařte je s česnekem a tymiánem doměkka. Topinambury sceďte, rozmixujte s máslem a smetanou dohladka a dochuťte solí.
4
Hlívu nakrájejte na plátky a nasucho orestujte. Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na plátky a opečte na másle. Do talířů nandejte pyré, na ně položte bůček a přidejte hlívu s jablky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Citron Hlíva ústřičná Jablka Koření pěti vůní Máslo Med Omáčka Hoisin Pomerančová šťáva Rybí omáčka Smetana Sojová omáčka Sůl Topinambur Tymián Vepřový bůček Zázvor

Jak oloupat česnek?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak oloupat česnek?

Poslední sledované recepty

57
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
24
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
20
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact