• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
Napište svůj komentář k receptu

Glazovaný vepřový bok

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřový bok naložený v marinádě plné voňavého koření vám zaručí vynikající gurmánksý zážitek. Nebude chybět ani originální příloha v podobě pyré z jedlých slunečnicových hlíz topinambur. Hlíva ústřičná a plátky jablek ozdobí talíř a zároveň přispějí k dokonalé finální chuti.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks hlíva ústřičná
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce máslo
  • Marináda
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 300
      ml sojová omáčka
    • 200
      g omáčka hoisin
    • 100
      ml rybí omáčka
    • 500
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce koření pěti vůní
    • 50
      g zázvor
    • 1
      lžíce med
  • Pyré
    • 1
      kg topinambur
    • 1
      ks citron
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
    • sůl
    • 300
      ml smetana
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte do marinády. Marinujte minimálně 24 hodin, maso musí být zcela ponořené.

RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

2
Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc.

RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D.

3
Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťávu s výpekem z masa přeceďte do rendlíku a svařte na 2/3 objemu. Vychladlé maso nakrájejte na kostky 5x5 cm, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zredukovanou šťávou a pod grilem dopékejte dozlatova. Topinambury oloupejte, pokrájejte na malé kostičky a dejte do vody s citronem, aby nezčernaly. Uvařte je s česnekem a tymiánem doměkka. Topinambury sceďte, rozmixujte s máslem a smetanou dohladka a dochuťte solí.
4
Hlívu nakrájejte na plátky a nasucho orestujte. Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na plátky a opečte na másle. Do talířů nandejte pyré, na ně položte bůček a přidejte hlívu s jablky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Citron Hlíva ústřičná Jablka Koření pěti vůní Máslo Med Omáčka Hoisin Pomerančová šťáva Rybí omáčka Smetana Sojová omáčka Sůl Topinambur Tymián Vepřový bůček Zázvor

Jak oloupat česnek?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Jak oloupat česnek?

Poslední sledované recepty

191
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
154
Fežoáda
Fežoáda
69
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
53
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
31
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact