• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
Napište svůj komentář k receptu

Glazovaný vepřový bok

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřový bok naložený v marinádě plné voňavého koření vám zaručí vynikající gurmánksý zážitek. Nebude chybět ani originální příloha v podobě pyré z jedlých slunečnicových hlíz topinambur. Hlíva ústřičná a plátky jablek ozdobí talíř a zároveň přispějí k dokonalé finální chuti.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks hlíva ústřičná
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce máslo
  • Marináda
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 300
      ml sojová omáčka
    • 200
      g omáčka hoisin
    • 100
      ml rybí omáčka
    • 500
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce koření pěti vůní
    • 50
      g zázvor
    • 1
      lžíce med
  • Pyré
    • 1
      kg topinambur
    • 1
      ks citron
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
    • sůl
    • 300
      ml smetana
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte do marinády. Marinujte minimálně 24 hodin, maso musí být zcela ponořené.

RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

2
Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc.

RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D.

3
Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťávu s výpekem z masa přeceďte do rendlíku a svařte na 2/3 objemu. Vychladlé maso nakrájejte na kostky 5x5 cm, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zredukovanou šťávou a pod grilem dopékejte dozlatova. Topinambury oloupejte, pokrájejte na malé kostičky a dejte do vody s citronem, aby nezčernaly. Uvařte je s česnekem a tymiánem doměkka. Topinambury sceďte, rozmixujte s máslem a smetanou dohladka a dochuťte solí.
4
Hlívu nakrájejte na plátky a nasucho orestujte. Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na plátky a opečte na másle. Do talířů nandejte pyré, na ně položte bůček a přidejte hlívu s jablky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Citron Hlíva ústřičná Jablka Koření pěti vůní Máslo Med Omáčka Hoisin Pomerančová šťáva Rybí omáčka Smetana Sojová omáčka Sůl Topinambur Tymián Vepřový bůček Zázvor

Jak oloupat česnek?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Bábovka tvarohovo-tvarohová :-)

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem

Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Jak oloupat česnek?

Poslední sledované recepty

60
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
50
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
38
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
37
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact