• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
Napište svůj komentář k receptu

Glazovaný vepřový bok

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
Glazovaný vepřový bok
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřový bok naložený v marinádě plné voňavého koření vám zaručí vynikající gurmánksý zážitek. Nebude chybět ani originální příloha v podobě pyré z jedlých slunečnicových hlíz topinambur. Hlíva ústřičná a plátky jablek ozdobí talíř a zároveň přispějí k dokonalé finální chuti.

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 1
      kg vepřový bůček
    • sůl
    • 2
      ks hlíva ústřičná
    • 2
      ks jablka
    • 1
      lžíce máslo
  • Marináda
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 300
      ml sojová omáčka
    • 200
      g omáčka hoisin
    • 100
      ml rybí omáčka
    • 500
      ml pomerančová šťáva
    • 1
      lžíce koření pěti vůní
    • 50
      g zázvor
    • 1
      lžíce med
  • Pyré
    • 1
      kg topinambur
    • 1
      ks citron
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      snítka tymián
    • sůl
    • 300
      ml smetana
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte do marinády. Marinujte minimálně 24 hodin, maso musí být zcela ponořené.

RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

2
Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc.

RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D.

3
Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťávu s výpekem z masa přeceďte do rendlíku a svařte na 2/3 objemu. Vychladlé maso nakrájejte na kostky 5x5 cm, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, potřete zredukovanou šťávou a pod grilem dopékejte dozlatova. Topinambury oloupejte, pokrájejte na malé kostičky a dejte do vody s citronem, aby nezčernaly. Uvařte je s česnekem a tymiánem doměkka. Topinambury sceďte, rozmixujte s máslem a smetanou dohladka a dochuťte solí.
4
Hlívu nakrájejte na plátky a nasucho orestujte. Jablka zbavte jádřinců, pokrájejte na plátky a opečte na másle. Do talířů nandejte pyré, na ně položte bůček a přidejte hlívu s jablky.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a mělo křupavou kůžičku?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory

Vepřová líčka na cideru se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Citron Hlíva ústřičná Jablka Koření pěti vůní Máslo Med Omáčka Hoisin Pomerančová šťáva Rybí omáčka Smetana Sojová omáčka Sůl Topinambur Tymián Vepřový bůček Zázvor

Jak oloupat česnek?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak oloupat česnek?

Poslední sledované recepty

58
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
46
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
37
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
30
Dýňový kompot
Dýňový kompot
22
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger Beer - zázvorová limonáda
Ginger shot
Ginger shot
Glazované barevné mrkve
Glazované barevné mrkve
Gnocchi
Gnocchi
Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…
Gnocchi alla casa
Gnocchi alla casa
  • Recepty.cz
  • Glazovaný vepřový bok
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact