• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gibanica
Napište svůj komentář k receptu

Gibanica

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gibanica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balíček listové těsto
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh Nebo bryndza
    • 4
      ks vejce
    • zakysaná smetana 1/2
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička sůl
  • Na potření
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • sezam Na posyp

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
2
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 6. 2015 20:38

    Hm. Zajímalo by mne, jestli autor receptu někdy aspoň slyšel, co je to gibanica, když ji očividně ani neviděl... Gibanica není žádná roláda a nemá ani jen jednu náplň... No, co už. Holt musím hledat recept na tuhle skvělou slovinskou pochoutku někde jinde.

  • Jája | 8. 4. 2008 17:42

    Děkuji, budu se muset kouknout, jestli u nás prodávají těsto na štrůdl, já si ho totiž dělám doma nebo používám listové :-)

  • Jarmila | 5. 4. 2008 22:40

    Nie,má to byť štrúdlové cesto,lebo je tenké,ale môže sa to robiť aj z lístkového cesta,len sa musí rozvaľkať celkom na tenúčko.

  • Jarmila | 5. 4. 2008 14:06

    Má to byť štrúdlové cesto,to čo sa ručne vyťahuje.Ale môže byť aj lístkové cesto,len ho treba veľmi natenko rozvalkať.

  • Jája | 4. 4. 2008 11:23

    4 balíčky listového těsta... je myšleno, listové těsto v celku nebo jak se prodává zmrazené plátkované?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Bosna a Hercegovina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Olej Sezam Sůl Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Sněhové rohlíčky

Sněhové rohlíčky

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

216
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
170
Dýňová tortila
Dýňová tortila
147
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
123
Máslové řízky
Máslové řízky
51
Jahodové mojito
Jahodové mojito

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Gibanica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact