• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gibanica
Napište svůj komentář k receptu

Gibanica

autor: aiša
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gibanica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      balíček listové těsto
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh Nebo bryndza
    • 4
      ks vejce
    • zakysaná smetana 1/2
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžička sůl
  • Na potření
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • olej
    • sezam Na posyp

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším plátem těsta a pokračujeme, dokud nespotřebujeme těsto ze 2 balíčků. I vrchní plát musí být potřený. Srolujeme roládu a dáme do mrazničky. Takto připravíme i druhou roládu a také dáme do mrazničky, aby nám ztuhly a daly se dobře krájet. Vymícháme směs na potírání, vyjmeme první roládu a nakrájíme ji na 1 cm silné kousky.
2
Poklademe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme připravenou směsí, posypeme sezamem a pečeme 15-20 minut při 190 °C. To samé uděláme i s druhou roládou. Musíme dát pozor, aby nám rolády nezteplaly, jinak by se špatně krájely.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor | 22. 6. 2015 20:38

    Hm. Zajímalo by mne, jestli autor receptu někdy aspoň slyšel, co je to gibanica, když ji očividně ani neviděl... Gibanica není žádná roláda a nemá ani jen jednu náplň... No, co už. Holt musím hledat recept na tuhle skvělou slovinskou pochoutku někde jinde.

  • Jája | 8. 4. 2008 17:42

    Děkuji, budu se muset kouknout, jestli u nás prodávají těsto na štrůdl, já si ho totiž dělám doma nebo používám listové :-)

  • Jarmila | 5. 4. 2008 22:40

    Nie,má to byť štrúdlové cesto,lebo je tenké,ale môže sa to robiť aj z lístkového cesta,len sa musí rozvaľkať celkom na tenúčko.

  • Jarmila | 5. 4. 2008 14:06

    Má to byť štrúdlové cesto,to čo sa ručne vyťahuje.Ale môže byť aj lístkové cesto,len ho treba veľmi natenko rozvalkať.

  • Jája | 4. 4. 2008 11:23

    4 balíčky listového těsta... je myšleno, listové těsto v celku nebo jak se prodává zmrazené plátkované?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Bosna a Hercegovina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Olej Sezam Sůl Tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
15
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
15
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
13
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Gibanica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact