• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
Napište svůj komentář k receptu

Gerbeaud

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gerbeaud
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 250
      g meruňkový džem
    • 200
      g moučkový cukr (cukru méně, pokud je džem příliš sladký)
    • 350
      g ořechy mleté
  • Poleva
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g margarín
    • 20
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře vypracujeme.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly a necháme alespoň 1/2 hodiny kynout. Potom jeden díl rozválíme na velikost plechu a opatrně ho na něj přeložíme. Potřeme džemem a posypeme ořechy smíchanými s cukrem.
3
Toto zopakujeme i s dalšími dvěma těsty. Na čtvrté těsto nedáváme ani džem, ani ořechy. Upečeme.
4
Po vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme několik hodin odstát.
5
Poleva: z mléka, kakaa a cukru uvaříme hustou hmotu. Po vychladnutí vmícháme margarín.
6
Poznámka: polevu podle receptu jsme ještě nezkoušeli. Koláč po vychladnutí polejeme čokoládou na vaření rozpuštěnou s tukem, příp. na ještě horký koláč se mohou poskládat kousky samotné čokolády, která za chvíli změkne a dá se lehce rozetřít. Koláč je velmi sytý. Je síce trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
7
Zdroj: časopis.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 9. 8. 2006 09:37

    Pre Jarku K.: podobný recept som našla aj pod názvom Gerlachovské rezy, aj pod názvom Z(Ž)erbo(ó) rezy. Postup je rovnaký, líšia sa len pomerom použitých surovín a tým, že Gerbeaud má "až" 4 vrstvy cesta (keďže je pripravovaný z viac múky). Ale podstatný nie je názov, ale výsledok :-)

  • Jana z VM | 9. 8. 2006 09:17

    Podle mé tety dělám všechna kynutá těsta z hladké mouky a nemá to chybu. I zde bych se vůbec nerozmýšlela a dala hladkou.

  • helenus | 8. 8. 2006 13:22

    V originálnom recepte je uvedené len "múka". U nás sa do kysnutého cesta na koláče (vrátane tohoto) používa polohrubá múka. Inú náplň, ako džem + orechy sme neskúšali. Možno by šla nutela + orechy :-)

  • Hana Lorencová | 8. 8. 2006 12:57

    Tatínek mne učil: do trouby patří hladká mouka, do vody polohrubá. Tímto pravidlem se řídím.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 11:49

    Jarko K. díky za radu,u nás také letí ořechy.Když už jste to dělala, jakou dáváte mouku? Myslím, že by pasovala hladká, ale nevím.díky

  • Jarka K. | 8. 8. 2006 09:36

    U nás doma se tomu říká Gerlachovské řezy - naptejte se mě proč - a místo marmelády dáváme jen ořechy, cukr a zakapeme smetanou. Pře pečení spolu s ořechy udělá báječnou jemnou náplň. Podle mého je to lepší než s marmeládou, což jsem už také ochutnala.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:21

    Ještě jsem zapoměla, jaká mouka, to s i myslím je dost důležité. Díky

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:18

    Koláč vypadá báječně.Jen mě zajímá jestli by šla jiná náplň u nás nemá nikdo moc rád marmeládu.Šel by tam třeba tvaroh a jablka nebo tak? Díky za nápady

  • helenus | 7. 8. 2006 21:49

    Áno, Andora, všetky placky potreté džemom a posypané orechami dáme na seba a upečieme naraz.

  • hanka | 7. 8. 2006 21:34

    koláč jsem již vyzkoušela, je opravdu moc dobrý

  • Andora | 7. 8. 2006 17:09

    Ty placky pečeme vyskládané na sobě? Rozumím tomu dobře? Vypadá to zvláštně, tak bych to někdy prubla.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 16:00

    Tuto BOMBU určitě vyzkouším při slavnostnější příležitosti ! To bude dobrota! Moc se mi tento recept líbí! Díky za něj.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kakao Margarín Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Ořechy Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

266
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
179
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
148
Dýňová tortila
Dýňová tortila
144
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
133
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Strie nebo popraskaná kůže? Víme, jak zatočit s obojím!

Strie nebo popraskaná kůže? Víme, jak zatočit s obojím!

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková!  A pravda o rakovině

Velká zpověď Jany Adamcové: Adamce unesla Maschková! A pravda o rakovině

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact