• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
Napište svůj komentář k receptu

Gerbeaud

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gerbeaud
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 250
      g meruňkový džem
    • 200
      g moučkový cukr (cukru méně, pokud je džem příliš sladký)
    • 350
      g ořechy mleté
  • Poleva
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g margarín
    • 20
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře vypracujeme.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly a necháme alespoň 1/2 hodiny kynout. Potom jeden díl rozválíme na velikost plechu a opatrně ho na něj přeložíme. Potřeme džemem a posypeme ořechy smíchanými s cukrem.
3
Toto zopakujeme i s dalšími dvěma těsty. Na čtvrté těsto nedáváme ani džem, ani ořechy. Upečeme.
4
Po vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme několik hodin odstát.
5
Poleva: z mléka, kakaa a cukru uvaříme hustou hmotu. Po vychladnutí vmícháme margarín.
6
Poznámka: polevu podle receptu jsme ještě nezkoušeli. Koláč po vychladnutí polejeme čokoládou na vaření rozpuštěnou s tukem, příp. na ještě horký koláč se mohou poskládat kousky samotné čokolády, která za chvíli změkne a dá se lehce rozetřít. Koláč je velmi sytý. Je síce trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
7
Zdroj: časopis.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 9. 8. 2006 09:37

    Pre Jarku K.: podobný recept som našla aj pod názvom Gerlachovské rezy, aj pod názvom Z(Ž)erbo(ó) rezy. Postup je rovnaký, líšia sa len pomerom použitých surovín a tým, že Gerbeaud má "až" 4 vrstvy cesta (keďže je pripravovaný z viac múky). Ale podstatný nie je názov, ale výsledok :-)

  • Jana z VM | 9. 8. 2006 09:17

    Podle mé tety dělám všechna kynutá těsta z hladké mouky a nemá to chybu. I zde bych se vůbec nerozmýšlela a dala hladkou.

  • helenus | 8. 8. 2006 13:22

    V originálnom recepte je uvedené len "múka". U nás sa do kysnutého cesta na koláče (vrátane tohoto) používa polohrubá múka. Inú náplň, ako džem + orechy sme neskúšali. Možno by šla nutela + orechy :-)

  • Hana Lorencová | 8. 8. 2006 12:57

    Tatínek mne učil: do trouby patří hladká mouka, do vody polohrubá. Tímto pravidlem se řídím.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 11:49

    Jarko K. díky za radu,u nás také letí ořechy.Když už jste to dělala, jakou dáváte mouku? Myslím, že by pasovala hladká, ale nevím.díky

  • Jarka K. | 8. 8. 2006 09:36

    U nás doma se tomu říká Gerlachovské řezy - naptejte se mě proč - a místo marmelády dáváme jen ořechy, cukr a zakapeme smetanou. Pře pečení spolu s ořechy udělá báječnou jemnou náplň. Podle mého je to lepší než s marmeládou, což jsem už také ochutnala.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:21

    Ještě jsem zapoměla, jaká mouka, to s i myslím je dost důležité. Díky

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:18

    Koláč vypadá báječně.Jen mě zajímá jestli by šla jiná náplň u nás nemá nikdo moc rád marmeládu.Šel by tam třeba tvaroh a jablka nebo tak? Díky za nápady

  • helenus | 7. 8. 2006 21:49

    Áno, Andora, všetky placky potreté džemom a posypané orechami dáme na seba a upečieme naraz.

  • hanka | 7. 8. 2006 21:34

    koláč jsem již vyzkoušela, je opravdu moc dobrý

  • Andora | 7. 8. 2006 17:09

    Ty placky pečeme vyskládané na sobě? Rozumím tomu dobře? Vypadá to zvláštně, tak bych to někdy prubla.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 16:00

    Tuto BOMBU určitě vyzkouším při slavnostnější příležitosti ! To bude dobrota! Moc se mi tento recept líbí! Díky za něj.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kakao Margarín Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Ořechy Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Tvarohový závin

Tvarohový závin

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

147
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
128
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
108
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
73
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Alice Bendová otevřeně: Vyžrala jsem se...

Alice Bendová otevřeně: Vyžrala jsem se...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact