• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
Napište svůj komentář k receptu

Gerbeaud

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gerbeaud
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 600
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 2
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
  • Náplň
    • 250
      g meruňkový džem
    • 200
      g moučkový cukr (cukru méně, pokud je džem příliš sladký)
    • 350
      g ořechy mleté
  • Poleva
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g cukr
    • 100
      g margarín
    • 20
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Do rozpuštěného másla přidáme cukr, žloutky, mouku a předem připravený kvásek (z mléka a droždí). Necháme vykynout. Potom přidáme smetanu a dobře vypracujeme.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly a necháme alespoň 1/2 hodiny kynout. Potom jeden díl rozválíme na velikost plechu a opatrně ho na něj přeložíme. Potřeme džemem a posypeme ořechy smíchanými s cukrem.
3
Toto zopakujeme i s dalšími dvěma těsty. Na čtvrté těsto nedáváme ani džem, ani ořechy. Upečeme.
4
Po vychladnutí koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme několik hodin odstát.
5
Poleva: z mléka, kakaa a cukru uvaříme hustou hmotu. Po vychladnutí vmícháme margarín.
6
Poznámka: polevu podle receptu jsme ještě nezkoušeli. Koláč po vychladnutí polejeme čokoládou na vaření rozpuštěnou s tukem, příp. na ještě horký koláč se mohou poskládat kousky samotné čokolády, která za chvíli změkne a dá se lehce rozetřít. Koláč je velmi sytý. Je síce trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
7
Zdroj: časopis.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helenus | 9. 8. 2006 09:37

    Pre Jarku K.: podobný recept som našla aj pod názvom Gerlachovské rezy, aj pod názvom Z(Ž)erbo(ó) rezy. Postup je rovnaký, líšia sa len pomerom použitých surovín a tým, že Gerbeaud má "až" 4 vrstvy cesta (keďže je pripravovaný z viac múky). Ale podstatný nie je názov, ale výsledok :-)

  • Jana z VM | 9. 8. 2006 09:17

    Podle mé tety dělám všechna kynutá těsta z hladké mouky a nemá to chybu. I zde bych se vůbec nerozmýšlela a dala hladkou.

  • helenus | 8. 8. 2006 13:22

    V originálnom recepte je uvedené len "múka". U nás sa do kysnutého cesta na koláče (vrátane tohoto) používa polohrubá múka. Inú náplň, ako džem + orechy sme neskúšali. Možno by šla nutela + orechy :-)

  • Hana Lorencová | 8. 8. 2006 12:57

    Tatínek mne učil: do trouby patří hladká mouka, do vody polohrubá. Tímto pravidlem se řídím.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 11:49

    Jarko K. díky za radu,u nás také letí ořechy.Když už jste to dělala, jakou dáváte mouku? Myslím, že by pasovala hladká, ale nevím.díky

  • Jarka K. | 8. 8. 2006 09:36

    U nás doma se tomu říká Gerlachovské řezy - naptejte se mě proč - a místo marmelády dáváme jen ořechy, cukr a zakapeme smetanou. Pře pečení spolu s ořechy udělá báječnou jemnou náplň. Podle mého je to lepší než s marmeládou, což jsem už také ochutnala.

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:21

    Ještě jsem zapoměla, jaká mouka, to s i myslím je dost důležité. Díky

  • Dagmar | 8. 8. 2006 09:18

    Koláč vypadá báječně.Jen mě zajímá jestli by šla jiná náplň u nás nemá nikdo moc rád marmeládu.Šel by tam třeba tvaroh a jablka nebo tak? Díky za nápady

  • helenus | 7. 8. 2006 21:49

    Áno, Andora, všetky placky potreté džemom a posypané orechami dáme na seba a upečieme naraz.

  • hanka | 7. 8. 2006 21:34

    koláč jsem již vyzkoušela, je opravdu moc dobrý

  • Andora | 7. 8. 2006 17:09

    Ty placky pečeme vyskládané na sobě? Rozumím tomu dobře? Vypadá to zvláštně, tak bych to někdy prubla.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 16:00

    Tuto BOMBU určitě vyzkouším při slavnostnější příležitosti ! To bude dobrota! Moc se mi tento recept líbí! Díky za něj.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kakao Margarín Máslo Meruňkový džem Mléko Moučkový cukr Ořechy Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Apple crumble

Apple crumble

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

101
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
96
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
72
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Ornella Koktová na dámské jízdě: Drsný vzkaz Moniky Binias!

Ornella Koktová na dámské jízdě: Drsný vzkaz Moniky Binias!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Gerbeaud
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact