• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho - zeleninová polévka zastudena

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • 800
      g rajčata oloupaná - masitá, cca
    • 1
      ks okurka salátová - oloupaná
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl - nejlépe mořská
    • pepř mletý dle chuti, není nutný
    • olivový olej - velký panák
    • červený vinný ocet dle chuti
    • cukr - není nutný
    • citronová šťáva dle chuti - není nutná
    • bílá veka - několik plátků, dle hustoty polévky - není nutná
  • Na dozdobení, dohotovení:
    • krutony z bagety nebo chleba
    • olivy
    • posekané bylinky - čerstvé
    • zelená paprika bez semínek
    • prosciutto
    • cibule
    • led - není nutný, pokud je polévka řádně vychlazená
    • rajčata bez dužiny, drobně pokrájená
    • olivový olej
    • česnek - rozetřený

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky bílé veky (to já nedělám), které mixujeme společně se zeleninou. Vše dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, vinným octem (lze i jablečným), případně citronovou šťávou a cukrem. Hotovou polévku dáme řádně vychladit.
2
Před podáváním, pokud si bude každý dochucovat sám, si připravíme do malých mističek vše, čím chceme polévku dohotovit: na plátky pokrájené olivy a cibuli, pevná pokrájená rajčata bez dužiny, drobně pokrájenou zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, natrhané prosciutto, opražené krutony bagety či chleba, olivový olej na zakápnutí hotové polévky...
3
Pokud budeme servírovat již dohotovenou, záleží čistě na nás, jak polévku dozdobíme.
4
Je spousta receptů na gazpacho. Někdy se do polévky přidává řapíkatý celer, jindy se polévka dozdobí vařeným vejcem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:24

    Zní to skvěle a určitě to bude výborné, už se těším, až recept vyzkouším! :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Polévky Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Cibule Citronová šťáva Cukr Krutony Led Okurka salátová Olivový olej Olivy Pepř mletý Posekané bylinky Prosciutto Rajčata Rajčata oloupaná Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Cuketové hody

Cuketové hody

Kokosky II.

Kokosky II.

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Podzimní polévka s houbami

Podzimní polévka s houbami

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
33
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact