• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho - zeleninová polévka zastudena

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek dle chuti 3 -
    • 800
      g rajčata oloupaná - masitá, cca
    • 1
      ks okurka salátová - oloupaná
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl - nejlépe mořská
    • pepř mletý dle chuti, není nutný
    • olivový olej - velký panák
    • červený vinný ocet dle chuti
    • cukr - není nutný
    • citronová šťáva dle chuti - není nutná
    • bílá veka - několik plátků, dle hustoty polévky - není nutná
  • Na dozdobení, dohotovení:
    • krutony z bagety nebo chleba
    • olivy
    • posekané bylinky - čerstvé
    • zelená paprika bez semínek
    • prosciutto
    • cibule
    • led - není nutný, pokud je polévka řádně vychlazená
    • rajčata bez dužiny, drobně pokrájená
    • olivový olej
    • česnek - rozetřený

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou cibuli, česnek, rajčata, okurku a červenou papriku (bez semínek) a olej rozmixujeme dohladka, vzniklou směs lze zahustit i několika plátky bílé veky (to já nedělám), které mixujeme společně se zeleninou. Vše dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, vinným octem (lze i jablečným), případně citronovou šťávou a cukrem. Hotovou polévku dáme řádně vychladit.
2
Před podáváním, pokud si bude každý dochucovat sám, si připravíme do malých mističek vše, čím chceme polévku dohotovit: na plátky pokrájené olivy a cibuli, pevná pokrájená rajčata bez dužiny, drobně pokrájenou zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, natrhané prosciutto, opražené krutony bagety či chleba, olivový olej na zakápnutí hotové polévky...
3
Pokud budeme servírovat již dohotovenou, záleží čistě na nás, jak polévku dozdobíme.
4
Je spousta receptů na gazpacho. Někdy se do polévky přidává řapíkatý celer, jindy se polévka dozdobí vařeným vejcem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:24

    Zní to skvěle a určitě to bude výborné, už se těším, až recept vyzkouším! :-[

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Polévky Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Chlazení Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá veka Červená paprika Červený vinný ocet Česnek Cibule Citronová šťáva Cukr Krutony Led Okurka salátová Olivový olej Olivy Pepř mletý Posekané bylinky Prosciutto Rajčata Rajčata oloupaná Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Langoše II.

Langoše II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Palačinky snů

Palačinky snů

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Vařené mušle

Vařené mušle

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Brzobohatá u konce s dechem: Nekompromisní rozhodnutí Ondřeje

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Barvy podzimu 2025: Která z nich ovládne váš šatník?

Blesk.cz Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

Naplněné obavy prince Harryho: Pronásledován stalkerkou!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

  • Recepty.cz
  • Gazpacho - zeleninová polévka zastudena
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact