• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.

Suroviny

4 porce
    • sůl podle chuti
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      ks okurka salátová
    • pepř mletý
    • jablečný ocet podle chuti
    • 0,50
      ks zelená paprika
    • 1
      dl panenský olivový olej
    • 3
      ks rajčata oloupaná

Postup přípravy receptu

1
Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou topinkou.

RADA: Letní recepty z rajčat

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gazpacho andaluz

Gazpacho andaluz

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Gazpacho s avokádem

Gazpacho s avokádem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85 | 29. 7. 2014 17:19

    Nejsem člověk, který by šetřil olivovým olejem, právě naopak, ale na toto množství 1dl oleje??? To snad tak do dipu, ale do gazpacha mi to přijde hodně přehnané... po půl dl oleje jen v polévce by mi snad muselo být zle. :-$

  • recepty73
    recepty73 | 8. 7. 2014 20:43

    ...přidal jsem recept na Gazpacho - zeleninová polévka zastudena ...snad Vám bude inspirací ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 8. 7. 2014 20:10

    ...množství určitě neodpovídá a okurka se loupe ;-)

  • dubina007 | 8. 7. 2014 19:07

    Má se okurka prosím loupat nebo ne? V množství uvedeném v receptu nám to vystačilo sotva pro 2 lidi. Jinak to bylo ale výborné.

  • dubina007 | 8. 7. 2014 19:07

    Má se okurka prosím loupat nebo ne? V množství uvedeném v receptu nám to vystačilo sotva pro 2 lidi. Jinak to bylo ale výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Oběd Večeře Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jablečný ocet Okurka salátová Panenský olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Sůl Zelená paprika

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

164
Dýňová tortila
Dýňová tortila
112
Máslové řízky
Máslové řízky
111
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
Gazpacho s avokádem
Gazpacho s avokádem
Gemerské koule
Gemerské koule
  • Recepty.cz
  • Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact