Tato výborná studená polévka plná zeleniny pochází ze španělské Andalusie. Krásně červenou barvu získá díky rajčatům, nechybí v ní však ani zelená paprika, okurka a česnek. Nejlépe si ji vychutnáte v teplých letních dnech, kdy vás nejen zasytí, ale i osvěží.
RADA: Letní recepty z rajčat
Nejsem člověk, který by šetřil olivovým olejem, právě naopak, ale na toto množství 1dl oleje??? To snad tak do dipu, ale do gazpacha mi to přijde hodně přehnané... po půl dl oleje jen v polévce by mi snad muselo být zle. :-$
...přidal jsem recept na Gazpacho - zeleninová polévka zastudena ...snad Vám bude inspirací ;-)
Má se okurka prosím loupat nebo ne? V množství uvedeném v receptu nám to vystačilo sotva pro 2 lidi. Jinak to bylo ale výborné.
Má se okurka prosím loupat nebo ne? V množství uvedeném v receptu nám to vystačilo sotva pro 2 lidi. Jinak to bylo ale výborné.