Studená zeleninová polévka z rajčat, salátové okurky, paprik a cibule, oblíbená především v Andalusii, v horkém letním počasí nejen zasytí, ale i osvěží. Pro chuť přidejte pár kapek olivového oleje a lístky čerstvé bazalky.
Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno, použijete ho na dokončení. Zeleninu dobře rozmixujte.
Přidejte pár bazalkových listů, dochuťte solí a pepřem a opět promixujte. Záleží na vás, jestli chcete polévku jemnější nebo s výraznější texturou. Na jednotlivé porce pak přidejte trochu nadrobno pokrájené zeleniny, pár lístků bazalky, několik kapek olivového oleje a podle chuti sůl a pepř.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)