• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gazdovské paprikové plátky s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Gazdovské paprikové plátky s houbami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová krkovice libovější, silnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • olej nebo sádlo
    • 200
      g slanina gazdovská nebo anglická, Váhalova...
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 150
      g čerstvé houby - václavky, hlíva...
    • vývar
    • jíška , nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou (mouku s paprikou můžeme smíchat). V kastrólu s trochou rozpáleného oleje či sádla si plátky masa osmažíme z obou stran dozlatova a odložíme stranou na talíř.
2
Do výpeku nasypeme osmažit pokrájenou gazdovskou slaninu, ke které přisypeme pokrájené cibule, a po osmažení cibule dosklovata dáme krátce zpěnit i nasekaný česnek s (rovnou) lžící papriky. Následně přidáme i pokrájené, ve vroucí vodě spařené a okapané houby, podlijeme cca 200-250 ml vývaru, osolíme, opepříme, vložíme zpět osmažené plátky masa a dusíme na mírném ohni zvolna do změknutí masa.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Během dušení občas promícháme, dle potřeby podlijeme. Zahušťování nebude potřeba. Jen kdo bude chtít více omáčky, přidá vývaru o trochu více a omáčku nakonec zahustí troškou jíšky a krátce provaří, případně dochutí solí a pepřem.
4
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky...

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Houbové plátky na smetaně

Houbové plátky na smetaně

Slaninové vepřové plátky s hlívou

Slaninové vepřové plátky s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Jíška Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová krkovice Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Domácí kečup

Domácí kečup

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

38
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
35
Brambory restované nejen s cibulí
Brambory restované nejen…
35
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
28
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
28
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

Love Island plný bývalých Dominique Alagii: Dorazí i Ben Cristovao?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Galettes
Galettes
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
  • Recepty.cz
  • Gazdovské paprikové plátky s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact