Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou (mouku s paprikou můžeme smíchat). V kastrólu s trochou rozpáleného oleje či sádla si plátky masa osmažíme z obou stran dozlatova a odložíme stranou na talíř.
2
Do výpeku nasypeme osmažit pokrájenou gazdovskou slaninu, ke které přisypeme pokrájené cibule, a po osmažení cibule dosklovata dáme krátce zpěnit i nasekaný česnek s (rovnou) lžící papriky. Následně přidáme i pokrájené, ve vroucí vodě spařené a okapané houby, podlijeme cca 200-250 ml vývaru, osolíme, opepříme, vložíme zpět osmažené plátky masa a dusíme na mírném ohni zvolna do změknutí masa.
Během dušení občas promícháme, dle potřeby podlijeme. Zahušťování nebude potřeba. Jen kdo bude chtít více omáčky, přidá vývaru o trochu více a omáčku nakonec zahustí troškou jíšky a krátce provaří, případně dochutí solí a pepřem.