• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gazdovské paprikové plátky s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Gazdovské paprikové plátky s houbami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová krkovice libovější, silnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • olej nebo sádlo
    • 200
      g slanina gazdovská nebo anglická, Váhalova...
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 150
      g čerstvé houby - václavky, hlíva...
    • vývar
    • jíška , nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou (mouku s paprikou můžeme smíchat). V kastrólu s trochou rozpáleného oleje či sádla si plátky masa osmažíme z obou stran dozlatova a odložíme stranou na talíř.
2
Do výpeku nasypeme osmažit pokrájenou gazdovskou slaninu, ke které přisypeme pokrájené cibule, a po osmažení cibule dosklovata dáme krátce zpěnit i nasekaný česnek s (rovnou) lžící papriky. Následně přidáme i pokrájené, ve vroucí vodě spařené a okapané houby, podlijeme cca 200-250 ml vývaru, osolíme, opepříme, vložíme zpět osmažené plátky masa a dusíme na mírném ohni zvolna do změknutí masa.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Během dušení občas promícháme, dle potřeby podlijeme. Zahušťování nebude potřeba. Jen kdo bude chtít více omáčky, přidá vývaru o trochu více a omáčku nakonec zahustí troškou jíšky a krátce provaří, případně dochutí solí a pepřem.
4
Podáváme s bramborem, rýží, těstovinami, noky...

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové plátky pana nadlesního

Vepřové plátky pana nadlesního

Houbové plátky na smetaně

Houbové plátky na smetaně

Slaninové vepřové plátky s hlívou

Slaninové vepřové plátky s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Hladká mouka Jíška Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Slanina Sůl Vepřová krkovice Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

60
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
50
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
41
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Galettes
Galettes
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Gazpacho andaluz
Gazpacho andaluz
  • Recepty.cz
  • Gazdovské paprikové plátky s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact