• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Gata" - listový závin se žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

"Gata" - listový závin se žmolenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
"Gata" - listový závin se žmolenkou
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto
    • žloutek -na potření
  • Žmolenka:
    • 125
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí. Dlaněmi jí zamačkáme, aby se tolik nesypala při balení závinu a alespoň na třikrát těsto přeložíme (zavineme). Závin pak šikmo pokrájíme na díly, potřeme žloutkem a opatrně je přeneseme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
2
Recept jsem včera zaslechl v televizi a docela mě zaujal. Doufám, že jsem ho moc nepozměnil, sledoval jsem to jen "letmo". Drobenku, která cestou z válu na plech vypadala ven, jsem použil na posypání jednotlivých kousků. Příště bych do žmolenky klidně přidal rozemleté ořechy, chutí by to bylo podobné lázeňským oplatkám :-)), ale to už by asi nebyla GATA.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 19. 6. 2016 16:08

    Opravdu výborné.

  • Andy | 9. 4. 2016 17:04

    Super :))

  • honza | 18. 1. 2015 18:32

    jsou výborné přidal jsem ještě tročku smetany 30% nenašlehané a místo ořechů mák a jsou výbornéé :-) :-)

  • Julie Dobrovodska | 26. 8. 2014 13:00

    Vyborne. Bylo pekne pozorovat, jak v troube rostou a nabyvaji :)

  • Lenka | 12. 4. 2014 21:02

    Jednoduchý recept,do žmolenky jsem přidala mleté ořechy,pekla na ležato,lépe to vypadá.Všichni chválili,doporučuji vyzkoušet,dávám za 1. ;-)

  • Renáta V. | 6. 10. 2013 10:34

    Dělala jsem včera, také s ořechy a skvělé!

  • Saša | 27. 8. 2012 15:07

    To je výborné :-* a navíc těhlech pár ingrediencí mám vždycky doma :o)

  • MartikK
    MartikK | 29. 5. 2012 20:01

    Tentokrát jsem do žmolenky přidala mleté lískové oříšky a bylo to vynikající. :-P

  • Nová | 21. 4. 2012 19:34

    Naprosto úžasný,rychlý a jednoduchý nápad.Díky!!!!

  • mamčoun | 19. 4. 2012 18:52

    Jednoduchý, rychlý a výborný ;-)

  • Mirka | 22. 3. 2012 19:28

    Velká mňamka :-*

  • MartikK
    MartikK | 20. 1. 2012 12:08

    Chuťově moc dobré, jen možná bych ubrala trošku cukr. Bohužel se mi kousky nepodařily vůbec tak pěkné, jak jsou na fotce. Nakrájela jsem je totiž moc úzké, takže mi při pečení popadaly. Takže příště určitě budu kousky krájet o šířce aspoň 4 cm.

  • Petra | 22. 11. 2011 19:21

    Jednoduché a výborné, oříšky jsem přidat zkusila, máme je rádi a bylo to mňam mňam, při pečení provoněla byt jak vánoční cukroví :-)) .

  • Bibinečka
    Bibinečka | 21. 4. 2011 07:25

    Už se na tom pracuje, uvidíme výsledek, zatím to na mě působí dobře :-)

  • zrzka | 19. 4. 2011 20:28

    strašně to drobí, ale je to famooooosníííí !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Listové těsto Máslo Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

114
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
72
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
23
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
"Dietní" řízečky se šťouchanými…
"Dospělácké" řezy
"Dospělácké" řezy
"Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
"Dršťková" polévka z kotrče (masáků,…
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem
"Chlupačky" - zapékané chlupaté…
  • Recepty.cz
  • "Gata" - listový závin se žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact