• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Gallo pinto karibské, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g rýže bílá loupaná
    • 50
      g fazole různé barvy
    • 3
      ks vejce
    • 730
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Výhodnější je nižší vrstva rýže. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme přes sítko. Vroucí vodu osolíme. Nasypeme rýži do vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. Po začátku varu protřeseme hrnec proti slepení rýže. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepeme vodu z pokličky.
2
Namočené fazole vypereme v čisté vodě, sebereme pěnu z hladiny. Nasypeme je do 500 ml nové studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny. Pocitově tvrdší fazole ohříváme do varu pomalu delší dobu středním varem. Lepší výsledek než delší vaření.
3
Na mírném ohřevu na vymaštěné pánvi usmažíme míchaná vejce. Prvních 8 - 10 minut ohřev pod pokličkou pro rychlejší ztuhnutí. Osolíme.
4
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži promícháme s fazolemi. Na talíř přídáme míchaná vejce. Dochutit lze tekutou omáčkou Salsa lisano nebo worcestrovou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Gallo pinto - strakatý kohout je směs rýže a fazolí. Jídlo je z Karibiku (Bermudy). Jde využít zbylá rýže a fazole z předchozích dní. Malé fazole vařit 15 minut, velké 20 - 25 minut. Pro vzhled jídla jsou zajímavé barevné fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí

Mexický salát Pico de gallo z…

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Fazole
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazole Máslo Rýže Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Rychlá kávová zrna

Rychlá kávová zrna

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
22
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
21
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

Ochrnutý manžel Jitky Molavcové Alfred Strejček (83): Ožil díky Paloučku!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact