• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Gallo pinto karibské, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g rýže bílá loupaná
    • 50
      g fazole různé barvy
    • 3
      ks vejce
    • 730
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Výhodnější je nižší vrstva rýže. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme přes sítko. Vroucí vodu osolíme. Nasypeme rýži do vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. Po začátku varu protřeseme hrnec proti slepení rýže. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepeme vodu z pokličky.
2
Namočené fazole vypereme v čisté vodě, sebereme pěnu z hladiny. Nasypeme je do 500 ml nové studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny. Pocitově tvrdší fazole ohříváme do varu pomalu delší dobu středním varem. Lepší výsledek než delší vaření.
3
Na mírném ohřevu na vymaštěné pánvi usmažíme míchaná vejce. Prvních 8 - 10 minut ohřev pod pokličkou pro rychlejší ztuhnutí. Osolíme.
4
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži promícháme s fazolemi. Na talíř přídáme míchaná vejce. Dochutit lze tekutou omáčkou Salsa lisano nebo worcestrovou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Gallo pinto - strakatý kohout je směs rýže a fazolí. Jídlo je z Karibiku (Bermudy). Jde využít zbylá rýže a fazole z předchozích dní. Malé fazole vařit 15 minut, velké 20 - 25 minut. Pro vzhled jídla jsou zajímavé barevné fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí

Mexický salát Pico de gallo z…

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Fazole
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazole Máslo Rýže Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Pečené brambory

Pečené brambory

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

44
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
36
Sejkory
Sejkory
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
19
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Blesk.cz Zamilovaný Karel Kašák: Ztratil jsem se v Kačence! S Bláhovou po třech týdnech vztahu už i bydlí

Zamilovaný Karel Kašák: Ztratil jsem se v Kačence! S Bláhovou po třech týdnech vztahu už i bydlí

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact