• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Gallo pinto karibské, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g rýže bílá loupaná
    • 50
      g fazole různé barvy
    • 3
      ks vejce
    • 730
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Fazole namočíme na 5-12 hodin do 0,35 l sklenice s vodou. Loupanou rýži namočíme na 30 minut do studené vody, včetně vyprání. 10 minut po namočení rýže dáme vařit 230 ml vody ve větším hrnci se silnějším dnem. Výhodnější je nižší vrstva rýže. Rýži vypereme 3x v čisté vodě, scedíme přes sítko. Vroucí vodu osolíme. Nasypeme rýži do vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. Po začátku varu protřeseme hrnec proti slepení rýže. Konec varu je vymizení bublání u dna. Vyklepeme vodu z pokličky.
2
Namočené fazole vypereme v čisté vodě, sebereme pěnu z hladiny. Nasypeme je do 500 ml nové studené vody, přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut mírným varem doměkka. Během vaření sbíráme pěnu z hladiny. Pocitově tvrdší fazole ohříváme do varu pomalu delší dobu středním varem. Lepší výsledek než delší vaření.
3
Na mírném ohřevu na vymaštěné pánvi usmažíme míchaná vejce. Prvních 8 - 10 minut ohřev pod pokličkou pro rychlejší ztuhnutí. Osolíme.
4
Uvařenou rýži necháme odstát 20 minut. Vyklepeme vodu z pokličky. Mírně slepenou rýži roztrháme vidličkou. Rýže téměř nelepí a je velmi měkká na skus. Rýži promícháme s fazolemi. Na talíř přídáme míchaná vejce. Dochutit lze tekutou omáčkou Salsa lisano nebo worcestrovou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Gallo pinto - strakatý kohout je směs rýže a fazolí. Jídlo je z Karibiku (Bermudy). Jde využít zbylá rýže a fazole z předchozích dní. Malé fazole vařit 15 minut, velké 20 - 25 minut. Pro vzhled jídla jsou zajímavé barevné fazole.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí

Mexický salát Pico de gallo z…

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Fazole
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazole Máslo Rýže Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Makové koblížky

Makové koblížky

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Letní těstoviny
Letní těstoviny
28
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
25
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

Zhubni, když to dokážeš: DiCaprio na jachtě předvedl hubenější figuru

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Denní horoskop na středu 23. 7. 2025: Kdo by si měl dát pozor na svá slova a komu prospěje změna?

Další doporučené recepty:

Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Ganache do koblih nebo dortů
Ganache do koblih nebo dortů
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazdovské paprikové plátky s houbami
Gazpacho
Gazpacho
  • Recepty.cz
  • Gallo pinto karibské, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact