• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
Napište svůj komentář k receptu

Galetka s rebarborou a malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
Galetka s rebarborou a malinami
6fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodná galetka nezapře svůj původ ve sladké Francii. Křehké těsto plněné směsí rebarbory a malin potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i další smysly. Vypadá totiž náramně a už během pečení vám krásně provoní byt.

Suroviny

4 porce
  • Těsto
    • 70
      g máslo studené
    • 120
      g hladká mouka špaldová nebo pšeničná
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce studená voda ledová
    • vejce na potření
  • Náplň
    • 250
      g rebarbora
    • 150
      g maliny
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kostky a přidejte všechny ostatní ingredience. Vypracujte hladké a pevné těsto. To zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 40 minut odpočinout do ledničky.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na kulatý plát silný přibližně 3–5 mm a přesuňte ho na plech vyložený pečicím papírem. Rebarboru očistěte, nakrájejte na kousky dlouhé 2–3 cm a smíchejte s malinami, cukrem a škrobem.
3
Ovocnou náplň položte na střed vyváleného těsta a nechte volný okraj široký asi 4 cm. Ten přeložte přes náplň a potřete rozšlehaným vejcem. Na závěr celou galetku posypte třtinovým cukrem. Pečte 35–40 minut.

RADA: 6 lahodných ovocných koláčů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kukuřičný škrob Maliny Máslo Rebarbora Studená voda Sůl Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

297
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
230
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
112
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
56
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Diana Mórová zažila zdravotní komplikace na jevišti: Podezření na infarkt!

Diana Mórová zažila zdravotní komplikace na jevišti: Podezření na infarkt!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Galantina z kuřete
Galantina z kuřete
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s batáty a kozím sýrem
Galetka s letním ovocem
Galetka s letním ovocem
Galetka se zeleninou
Galetka se zeleninou
Galettes
Galettes
Gallo pinto karibské, základní recept
Gallo pinto karibské, základní recept
  • Recepty.cz
  • Galetka s rebarborou a malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact