Lahodná galetka nezapře svůj původ ve sladké Francii. Křehké těsto plněné ovocem potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i další smysly. Vypadá totiž náramně a už během pečení vám krásně provoní byt.
g
ovoce
nektarinky, broskve, meruňky, maliny a rybíz
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180° C. V míse smíchejte mouku se skořicí a cukrem, přidejte nakrájené máslo a zpracujte na drobenku. Vmíchejte jeden žloutek a lžíci studené vody a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho do fólie a nechte 30 minut v ledničce vychladit.
Omyté a pokrájené ovoce smíchejte se zbylým cukrem. Těsto vyválejte na placku o průměru 30 cm a přesuňte ji na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed (do kruhu o průměru asi 20 cm) nasypte mandle a ovoce. Zlehka přehněte okraje těsta přes ovoce. Zbylým rozšlehaným žloutkem potřete okraje těsta a posypte je třtinovým cukrem. Pečte 35 minut, až okraje zezlátnou.