V míse smíchejte obě mouky, lístky tymiánu a sůl. Přidejte na kousky nakrájené máslo, 3 lžíce ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte 1 hodinu odležet v ledničce (ale můžete si ho připravit předem). Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečicím papírem.
Oloupaný batát nakrájejte pomocí mandolíny na tenké plátky. Promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete.
3
Těsto vyválejte dokulata na pomoučněném válu a pomocí válečku ho přendejte na plech. Rovnoměrně na něj naskládejte batáty tak, aby po obvodu zůstal 3 cm volný okraj. Na batáty poklaďte kousky kozího sýra, lístky tymiánu a piniové oříšky. Volné okraje zahněte nahoru a potřete je rozšlehaným vejcem. Upečte dozlatova, asi 40 minut. Galetku nechte vychladnout, zakápněte pestem a rozkrojte na porce.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)