• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Fufu-ovesný valoun, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Fufu-ovesný valoun, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
Fufu-ovesný valoun, základní recept
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesná mouka umletá
    • 200
      ml studená voda pro namočení
    • 220
      ml vařící voda
    • 2
      špetka sůl 1/2 lžičky

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Ovesnou směs v 0,5 l nádobě zalít 200 ml studené vody a rozmíchat. Zakrýt talířkem proti osychání. Nechat odležet (v létě v chladničce) 8 - 22 hodin. Ohřát 220 ml vody, odebrat 2-3 lžice vařicí vody na podlití. Zamíchat do vařicí osolené vody odleženou ztuhlou směs přidávanou po lžicích, míchat až přestane lepit. Povařit s přilitou vodou (odebraná vařící) 3-5 min pod pokličkou. Vypracovat tužší těsto, slepené dohromady.
3
Po vyklopení z hrnce vytvarovat namočenou lžicí do požadovaného tvaru, hmota lepí. Nechat vychladnout na talíři.
4
Jíst vidličkou, lžicí. Může nahradit knedlík, lze napodobit kopeček rýže. Jíst samotné, nebo s omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: akume, akple, amawe, banku, ewokple, isitshwala, ngima, nsima, obosuma, pap, papa, posho, sadza, sembe, sima, ugali, swallows, ztuhlá kaše. Mouka maniok (cassava), plantain, kukuřice, pšenice, rýže, semolinová krupice (kuskus). V originálním receptu pro tvar valounu zabalit do fólie a nechat vychladnout, zůstane hladký povrch. Varianta postupu-odležet ovesnou směs, zalít vařicí vodou-více slepené těsto. Vyšší podíl hrubé mouky (kolem 90%) lze umlít po přesátí směsi potřetí ze zbylé krupice. Jiná možnost je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g / 100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže. Patrně rozemleté otruby pro dosažení vyšších hodnot.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesný pudink, základní recept

Ovesný pudink, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ovesná mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Plněná bageta

Plněná bageta

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
27
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Friulské frico
Friulské frico
FRUIT PAMP MOON
FRUIT PAMP MOON
Frýdecká kotleta v alobalu
Frýdecká kotleta v alobalu
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s brokolicí, nivou a žampiony
Fusilli s ricottou
Fusilli s ricottou
Galantina z kuřete
Galantina z kuřete
  • Recepty.cz
  • Fufu-ovesný valoun, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact