Italský pokrm pocházející z Itálie se podobá omeletě, připravuje se ale v troubě a má pevnější konzistenci. Do téhle je kromě vajec přidaná uvařená rýže, hrášek a žampióny. Nejlepší je s omáčkou z řeckého jogurtu a nadrobno nasekané rukoly.
Cibulky očistěte a pokrájejte na kolečka. Žampiony zbavte nečistot a pokrájejte na čtvrtiny. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, cibulky a žampiony asi 4 minuty restujte. Přidejte povolený hrášek a rýži, osolte, opepřete, promíchejte a restujte ještě zhruba 2 minuty.
V misce prošlehejte vejce, osolte a opepřete. Vaječnou směs nalijte do pánve, vařečkou obsah pánve na několika místech trochu nadzdvihněte, aby se vejce dostala na dno, plamen ztlumte na střední intenzitu a opékejte asi 5 minut, dokud nebudou vejce odspodu opečená a na okrajích pevná. Poté dejte pánev asi na 2 minuty do trouby pod gril. Počkejte, dokud vejce na povrchu zcela neztuhnou.
3
Frittatu nechte trochu zchladnout, poté vyklopte na talíř a nakrájejte na porce. Podávejte ji s omáčkou umíchanou z jogurtu, nadrobno nasekané rukoly, 2 lžic olivového oleje, soli a pepře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)