Lilek pokrájejte podélně na čtvrtiny a každý kus pak ještě přepulte. Kusy lilku rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dobře potřete olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
2
Očistěte zbylou zeleninu. Brambory pokrájejte na kolečka, cibuli na klínky, papriku na kousky. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozpalte asi 2 lžíce oleje, orestujte papriky s cibulí, asi 4 minuty, přidejte brambory a restujte, dokud nezačnou zlátnout, vše osolte a opepřete.
V misce vidličkou rozšlehejte vejce, osolte je, opepřete a vlijte do pánve. Na středním plameni nechte vejce lehce ztuhnout. Do polotuhých vajec zatlačte pečené kusy lilku a dejte asi na 5 minut dopéct do trouby pod gril. Podávejte s nadrobenou fetou a nasekanou jarní cibulkou.