• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Frittata
Napište svůj komentář k receptu

Frittata

autor: AnetkaTom
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
Frittata
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina
    • 200
      g listový špenát mražený
    • 6
      ks žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • 10
      ks vejce
    • 150
      ml mléko
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán vrchovaté
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme.
2
Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu oleje a másla, následně opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Během přípravy cibule přihodíme na čtverečky nakrájené plátky anglické slaniny, špenát (nechali jsme ho předem rozmrznout, vymačkali z něho většinu vody a při vkládání do hrnce ho natrháme v ruce na menší kousky) a na plátky nakrájený žampión. Opékáme dokud žampionu trochu nezhnědnou. Na závěr, když jsou všechny ingredience správně opečené, přihodíme na 2 minuty i červenou papriku, kterou jsme nakrájeli na malé čtverečky a lehce osolíme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Směs v hrnci zalejeme rozšlehanými vejci. Následně vše promícháme, aby se suroviny propojili a pak už na směs nesaháme. Vaříme na střední plamen (6), můžeme přikrýt pokličkou a čekáme, dokud směs lehce neztuhne - po stranách bychom ji mohli odendat vidličkou - vařečkou a bude držet pohromadě.
4
Když dosáhneme požadované konzistence, vložíme hrnec (bez pokličky) do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C dokud ze shora směs lehce nezezlátne, což by mělo trvat asi 10-20 minut.
5
Následně vyklopíme z hrnce na talíř, rozkrojíme a podáváme např. s chlebem a to jak teplé, tak studené. Ingredience můžeme libovolně měnit podle toho, co potřebujeme doma zdělat.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní cizrnu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frittata

Frittata

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s rýží, hráškem a žampiony

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

Frittata s jarní cibulkou a hráškem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červená paprika Cibule Listový špenát Máslo Mléko Olivový olej Strouhaný parmazán Sůl Vejce Žampiony

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Indiánci

Indiánci

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
28
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
24
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Fritatta s cuketou
Fritatta s cuketou
Fritované kuře II.
Fritované kuře II.
Frittata
Frittata
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
Frittata s rýží, hráškem a žampiony
  • Recepty.cz
  • Frittata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact