Italská frittata se trochu podobá vaječné omeletě, ale obvykle je obohacená o další suroviny. Vyzkoušejte ji třeba s cuketou, bazalkou, cibulkou a česnekem. Vynikající je ihned po vytažení z trouby, ale zrovna tak se dá jíst i za studena.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek najemno. Obojí zpěňte na kousku másla v pánvi, která je vhodná i do trouby.
Vejce prošlehejte vidličkou a ochuťte solí, pepřem a muškátovým květem. Část bazalky nasekejte najemno. Nastrouhanou cuketu a nasekanou bazalku vmíchejte do vajec a nalijte na pánev. Navrch položte osušené plátky cukety.
3
Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, dokud vejce nezatuhnou. Podávejte horké, posypané čerstvou bazalkou.