Vše smícháme a opékáme klasicky jako palačinky. Ještě horké svineme a krájíme na 0,5 cm silné šnečky, které znova opečeme po obou stranách. Uchováváme v suchu!!! Je možnost do těsta přidat např. zelenou petrželku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Franta Michálek
|29. 7. 2015 12:51
Název fridátové nudle nemá nic společného s "friťákem", ale je odvozen od slova fridatky, což jsou vlastně takové palačinky, dříve se jim říkalo česky svítek a byly základem pro výrobu různých vložek do vývarů. Ještě v Recepturách teplých pokrmů z roku 1964, a myslím, že i v mých ztracených učňovských z roku 1985, jsou pod názvem fridátové. Čeština se zjednodušuje (jsem za to rád), často dnes píšeme slova tak, jak je slyšíme, ale to neznamená, že se mění původ slov.
Proboha, prosím, opravte si ten příšerný název "friDátové nudle" !!! Správný název je samozřejmě "friTátové nudle", protože se tyto nudle fritují, neboli smaží - tak proto ten název. Děkuji za všechny...