Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek.
Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu.
Vidličkou ji mačkejte, aby se rozdělila na menší kousky. Jakmile začne pouštět tuk, přidejte anýz.
2
Přilijte trochu zeleninového vývaru a vsypte šafrán. Vařte, a když se vývar trochu zredukuje, přidejte rajčata. Osolte, opepřete a nechte zhoustnout.
3
V kastrolu vařte těstoviny stejně jako risotto. Lehce je orestujte na oleji, přilijte vývar (poměr: 1/3 těstovin, 2/3 vody) a vařte na mírném plameni. Asi po 9 minutách, když jsou uvařené na skus čili al dente, přidejte omáčku a ještě 1 minutu povařte, aby se spojily chutě.
Vypněte hořák, vsypte pecorino a pořádně vmíchejte trochu oleje, pak přiklopte na 1 minutu pokličkou.