Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|7. 2. 2015 11:54
Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky
david
|27. 11. 2013 15:20
zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!
david
|27. 11. 2013 15:16
souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!
Petr
|21. 11. 2012 15:15
Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!
moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)
Standa
|30. 9. 2011 10:14
Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P
Dovařila jsem asi před půl hodinou. Místo grilovacího koření jsem dala sladkou uzenou papriku, pálivou (ale symbolicky, kvůli synkovi), zahustila moukou nikoliv ve vodě ale v mlíce. MŇAM.
Jana Sochová
|29. 3. 2010 13:22
Jednoduchý a dobrý recept.
Ja Medvěd
|7. 6. 2009 10:26
dokonalá polévka, dělám pravidelně! na sádle a s vývarem je ještě chutnější. A vždy musím dochutit Maggi :-)
Lenka Zimová
|3. 11. 2008 19:45
Opravdu vyborna polevka - proste klasika (take jsem pridala majoranku a cesnek)
Markéta Soukupová
|28. 10. 2008 12:47
Tak jsem polévku také vyzkoušela a vážně všem moc chutnala, skvělý recept.
Kateřina
|19. 4. 2008 14:21
Já ji dělám bez grilovacího koření, zato tam přidám kapku chilli, a přidávám tam tak dvě dl mléka. Je fakt dobrá.
Jirka Tichý
|30. 3. 2008 15:41
Byla docela fajnová.
pafča
|6. 3. 2008 07:48
Super doma měla velký úspěch nezbyla
Hanka
|15. 12. 2007 16:03
Doela se povedla, pridala jsem majoranku, cesnek a trochu susenych hub...nejsou tam vubec marne:-)
Zdeněk HYKEL
|26. 11. 2007 10:52
Dochutil jsem to ještě navíc majoránkou,česnekem,sojovou omáčkou a pepřema přátelé je to bomba
Pavel Mautner
|16. 11. 2007 14:37
Ta je moje jedna z nejoblíbenějších. Přidávám ještě i trochu majoránky
Miroslava Marková
|20. 8. 2007 09:42
Příště nesmím dělat polévku tak hustou, po vychladnutí spíše připomínala bramborový guláš, ale to byla moje chyba. Podle přítele byla chuťově nevýrazná, takže příště musím dát více koření.