• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Frankfurtská polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
Frankfurtská polévka II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 200
      g točený salám
    • 5
      ks brambory
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mletá paprika
    • grilovací koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zesklovatět na sádle. Přidáme na kolečka nakrájený salám nebo párky. Uzeninu osmažíme a přidáme koření - obě papriky, grilovací koření a hned zalejeme vodou či vývarem. Chvíli vaříme, a pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme, než jsou brambory měkké. Mezitím rozmícháme ve vodě hladkou mouku a polévku zahustíme. Mouku povaříme, polévku připadně dochutíme a můžeme zjemnit trochou mléka.
2
Tímto je polévka hotova a můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka - smetanová

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 7. 2. 2015 11:54

    Výborná polévka, mohu doporučit přidat bílou fazolku v rajském protlaku a trochu bazalky

  • david | 27. 11. 2013 15:20

    zapomněl jsem-brambor také smažit a kdo má nakladane červené papriky, tak nakrájet a smažit taky. jo a feferonka je taky ok, hlavně smažit!

  • david | 27. 11. 2013 15:16

    souhlas s Petrem. jen. dávám libecek a msdos a ní magi není třeba a nakonec lžičku másla a kdo chce, na začátek do cibule kmín. a ameriku dělá jen blbeček!

  • Petr | 21. 11. 2012 15:15

    Když brambory (to už ale lehce zavání spíš dobrým (!) buřtgulášem) - tak i rozumně majoránku a česnek. Já dal papriku a o něco méně gulášové koření. Zásadně základem je dobrý masitý párek a k tomu lze a je OK - třeba papriková klobáska a nějaká masitější slaninka. Mléko je OK - zjemní chuť. Přidal jsem kostku masoxu a kostku biohovězího bujonu (to ale na porci vše 2 x více - tedy cca 3 l vody - vývar nemám nikdy po ruce hotový - žel). Trocha magi, ať to není zase moc zdravé :-)). Cibulku zásadně na sádle a žádnou amééékiku, ale jížku studenou do horké vody - hned po bramborách. Jo a začal jsem osmahnutím toho párku...+... na sádle, pak cibulku, na to koření a hned voda, pak dále to ostatní. Tak nebát se a je to OK. Já raději hustou bez chleba!!

  • Marsel
    Marsel | 25. 4. 2012 08:27

    moc dobrá polévka a jednoduchá :-) kořenila jsem dle receptu, vynechala mléko a přidala trošičku maggi a chuť byla výborná 8-) Jen jsem začla cibulí a jíškou, a párek jsem osmahla zvlášť, aby se moc nerozvařil ;-)

  • Standa | 30. 9. 2011 10:14

    Do zakladu jeste cesnek, rajcatka,misto cibule porek a je to namka :-P

  • JAmedvěd | 22. 9. 2011 10:20

    moje nejoblíbenější polévka...přidám Maggi a dokonalost sama!

  • recepty73
    recepty73 | 23. 10. 2010 09:36

    ...tu miluje náš děda,s čerstvým dalamánkem :-).

  • kefka | 14. 10. 2010 14:48

    Jednoduchá a moc dobrá

  • pepibubu | 12. 10. 2010 11:32

    Dovařila jsem asi před půl hodinou. Místo grilovacího koření jsem dala sladkou uzenou papriku, pálivou (ale symbolicky, kvůli synkovi), zahustila moukou nikoliv ve vodě ale v mlíce. MŇAM.

  • Jana Sochová | 29. 3. 2010 13:22

    Jednoduchý a dobrý recept.

  • Ja Medvěd | 7. 6. 2009 10:26

    dokonalá polévka, dělám pravidelně! na sádle a s vývarem je ještě chutnější. A vždy musím dochutit Maggi :-)

  • Lenka Zimová | 3. 11. 2008 19:45

    Opravdu vyborna polevka - proste klasika (take jsem pridala majoranku a cesnek)

  • Markéta Soukupová | 28. 10. 2008 12:47

    Tak jsem polévku také vyzkoušela a vážně všem moc chutnala, skvělý recept.

  • Kateřina | 19. 4. 2008 14:21

    Já ji dělám bez grilovacího koření, zato tam přidám kapku chilli, a přidávám tam tak dvě dl mléka. Je fakt dobrá.

  • Jirka Tichý | 30. 3. 2008 15:41

    Byla docela fajnová.

  • pafča | 6. 3. 2008 07:48

    Super doma měla velký úspěch nezbyla

  • Hanka | 15. 12. 2007 16:03

    Doela se povedla, pridala jsem majoranku, cesnek a trochu susenych hub...nejsou tam vubec marne:-)

  • Zdeněk HYKEL | 26. 11. 2007 10:52

    Dochutil jsem to ještě navíc majoránkou,česnekem,sojovou omáčkou a pepřema přátelé je to bomba

  • Pavel Mautner | 16. 11. 2007 14:37

    Ta je moje jedna z nejoblíbenějších. Přidávám ještě i trochu majoránky

  • Miroslava Marková | 20. 8. 2007 09:42

    Příště nesmím dělat polévku tak hustou, po vychladnutí spíše připomínala bramborový guláš, ale to byla moje chyba. Podle přítele byla chuťově nevýrazná, takže příště musím dát více koření.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Frankfurská
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Grilovací koření Hladká mouka Mléko Mletá paprika Pepř mletý Sádlo Sůl Točený salám
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávěnky

Kávěnky

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

134
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
97
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
89
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
75
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
49
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

Všeslovanská epopej Ivana Mládka ve Zlíně: Upálený Babiš i zbouchnutá Maruška

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová polievka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka - smetanová
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s hlívou
Frankfurtská polévka s houbami
Frankfurtská polévka s houbami
Františky
Františky
  • Recepty.cz
  • Frankfurtská polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact